Gündem Ülkü Adatepe'yi kızdıran sözler

Ülkü Adatepe'yi kızdıran sözler

Paylaş
Ülkü Adatepe'yi kızdıran sözler

Ülkü Adatepe, BM Genel Merkezi'nde 'Atatürk, sarışın bayanlardan hoşlanırdı' diyen Prof.Dr. Volkan'a tepki gösterdi

New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) genel merkezinde Atatürk Sempozyumu düzenlendi. Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Atatürk'e yönelik “Kendisi sarışın bayanlardan hoşlanır, içki içerdi” diyen Prof. Vamık Volkan'a tepki gösterirken “Kendimi ‘Mustafa’ filminde gibi hissettim, bu beni biraz üzdü. Atatürk'ün anlatılacak çok daha başka yönleri var” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği himayesinde, İstanbul Üniversitesi Mezunları Derneği Amerika Şubesi (İÜMEZUSA) tarafından düzenlenen, ‘Atatürk'ün Mirası: Bir Milletin Vicdanının Dönüşümü' adlı sempozyuma, Atatürk, Türkiye ve Osmanlı tarihi, sözde Ermeni soykırımı konuları ile ilgili araştırmaları ile bilinen Prof.Dr. Justin McCarthy, Prof.Dr. Arnold Reisman, Doç.Dr. George Gawrych ve Prof. Dr. Vamık Volkan konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmalarını İÜMEZUSA Başkanı Mehveş Sönmez, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Kaya Boztepe yaptı. Sempozyuma Atatürk'ün birçok Türk ve Amerikalı izleyicinin yanı sıra, Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe de katıldı. Adatepe, Atatürk'ün aile içi ve kişisel yaşamı, çocukluk dönemi, ilk eğitimi gibi konularda açıklamalarda bulunan Prof.Dr. Vamık Volkan'ın, Atatürk'e yönelik sözlerine tepki gösterdi. Adatepe, kendisine söz verildiğinde, Atatürk'ün kızı olmaktan son derece gurur duyduğunu anlatırken, “Sayın profesörlerin konuşmalarını dinledim. Çok mutlu oldum. Yalnız Sayın Prof. Volkan’ın konuşmasını dinlerken, kendimi ‘Mustafa’ filminde gibi hissettim biraz. Bu beni biraz üzdü. Çünkü Atatürk'ün anlatılacak çok daha başka yönleri var” diye konuştu.

Haberin Devamı

New York Devlet Üniversitesi (SUNY) öğretim üyelerinden Dr. Umut Uzer'in yönettiği sempozyumda konuşmacılardan Prof. Reisman konuşmasında Atatürk'ün, daha önceleri dinsel baskı nedeniyle gelişemeyen resim, müzik, heykeltraşlık gibi sanat dallarına verdiği verdiği önemi anlattı.

Nafiz ALBAYRAK / NEW YORK, (DHA)