Beden Sağlığı Ultrason ile yüz sarkmalarına elveda deyin

Ultrason ile yüz sarkmalarına elveda deyin

Paylaş
Ultrason ile yüz sarkmalarına elveda deyin

Son yılllarda sıkça başvurulan ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri arasında yer alan ultrason, gıdı toparlama, kaş kaldırma ve vücut hatlarının düzenlenmesinde de tercih ediliyor

Yüksek yoğunluklu odaklı ultrason cihazlarının plastik cerrahide tedavi amaçlı kullanıldığını açıklayan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Deniz Küçükkaya, "Yüz gençleştirme yöntemlerini ameliyatlı ve ameliyatsız uygulamalar olarak ikiye ayırabiliriz. Yağ enjeksiyonu başta olmak üzere orta yüz germe, yüz ve boyun germe, göz kapağı ameliyatları cerrahi yüz gençleştirme işlemlerinin başında geliyor. Bir de ameliyat istemeyen kişilere önerdiğimiz uygulamalar var. Bunlar botoks, dolgu, ip askılama ve medikal cihaz uygulamaları. Medikal cihaz uygulamalarından Hi-Fu dediğimiz uygulama son zamanlarda tercih edilen uygulamalardan biri haline geldi" dedi.

SARKMALARDA ETKİLİ OLUYOR

Ultrasonun tıpta hem tanı hem de tedavi amacıyla yıllardır kullanıldığını belirten Op. Dr. Deniz Küçükkaya, "Yüz dışında kol sarkmaları, karın cildindeki sarkmalar, uyluk iç tarafındaki ve diz üstündeki sarkmalarda da uygulanıyor. Cildin kalın olan tabakası ve yüzümüzün asıl asıcı yapısı SMAS tabakalarında ultrason enerjisiyle ısı oluşturarak cildin sıkılaşması, toparlanması sağlanıyor" açıklamasında bulundu.

3 AY İÇERİSİNDE SONUÇ

Herhangi bir anestezi uygulamasına gerek olmadan işlemin uygulandığını söyleyen Op. Dr. Deniz Küçükkaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Yüz bölgesi için ilk önce derin planlara atışlar yapılır. Böylece cildin üç tabakasında iyileşme odakları sağlanarak toparlanma daha iyi bir noktaya gelir. Vücudun diğer yerlerinde ise farklı başlıkları kullanarak aynı etkiyi sağlamak mümkün oluyor. Bu işlemde cilt yüzeyi uygulamadan etkilenmez. Bununla beraber cilde cilt altından ulaşan enerji sayesinde ciltte de uyarılma olur ve yeni kolajen oluşumu sağlanır. Genellikle tek seans yeterli olur. Hastalar ağrı hissetmez ancak kişiden kişiye değişebilir. Kemiğe yakın alanlarda iğne batması gibi bir his tarif edilir. Yaklaşık 3 ay içerisinde sonuç alınıyor" dedi.

KİMLERE UYGULANAMIYOR?

Bu yöntem cildinde enfeksiyonu olan, dolgu bulunan, yara iyileşmesine engel olan hastalıkları olanlara, diyabet ve epilepsi hastalarına, çocuk ve hamilelere, otoimmün hastalığı olanlara, kalp pili, elektronik cihaz taşıyanlara veya metal stent takılı hastalara yapılamıyor.

Haberin Devamı