Türkiye (Son Dakika) Uludağ'da kar kalınlığı 118 santim, hayat felç! Gidenler yolda kalıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 118 santim, hayat felç! Gidenler yolda kalıyor

Paylaş
Uludağ'da kar kalınlığı 118 santim, hayat felç! Gidenler yolda kalıyor

Kış turizminin gözde mekanlarından olan Uludağ'da 2 gündür süren yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle yollar kapanırken, teleferik ise tedbir amaçlı çalıştırılmadı. Kar kalınlığının 118 santimetreye ulaştığı öğrenildi. Yoğun sis ve fırtına nedeniyle birçok pist kapanırken, Uludağ'a çıkmak isteyen tatilciler ise zincirleri olmadığı için yollarda kaldı

Geçtiğimiz günlerde Uludağ'a yağan ve 70 santimetreye ulaşan karın bir bölümü mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklığı sebebiyle erimişti. Ancak dün akşam saatlerinde Uludağ'da yoğun kar ve fırtına çıktı.



Hız kesmeyen kuvvetli yağış, pistleri ve yolları karla kapladı. Meteoroloji'den edinilen bilgiye göre, Uludağ'da kar kalınlığı 118 santime ulaştı.



Sömestr tatili sebebiyle otellerin tamamı da doldu. Dün sabahtan bu yana etkili olan yoğun sis ve tipi nedeniyle birinci ve ikinci oteller bölgesindeki birçok pist kapanırken, Uludağ'a çıkmak isteyen bazı vatandaşlar yollarda kaldı. Zincir takmadıkları için yolda kalan vatandaşların bazıları geri döndü. Ayrıca teleferik seferlerinin de tedbir amaçlı durduğu öğrenildi.


Haberin Devamı