Gündem Uludağ’da kaybolan 9 yaşındaki Katar'lı çocuk bulundu

Uludağ’da kaybolan 9 yaşındaki Katar'lı çocuk bulundu

Paylaş
Uludağ’da kaybolan 9 yaşındaki Katar'lı çocuk bulundu

Bursa Uludağ'da dün kaybolan Yemen asıllı Katar vatandaşı İbrahim Najib El Mansouri kaybolduğu yerin 1 saat yürüme mesafesi uzaklığında JAK timleri tarafından bulundu. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Kayıp çocuk, son olarak bölgedeki iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülenmişti

Ailesiyle Katar’dan Türkiye’ye gelen 9 yaşındaki çocuk, dün Uludağ’da kaybolmuştu.. Katar’dan tatil için Türkiye’ye gelen Mansouri ailesi, Uludağ’ın Sarıalan bölgesinde yemek yedi. İstanbul’da kaldıkları otele dönecekleri esnada 9 yaşındaki İbrahim Najib el Mansouri’nin yanlarında olmadığını fark eden ailesi, bir süre çevrede çocuğu aramıştı. Çocuklarını bulamayan aile, durumu jandarmaya bildirmiş, bunun üzerine bölgeye AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AKUT, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), İHH, UMKE ve Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri sevk edilmişti.

İbrahim Najib El Mansouri, kaybolduğu yerin 1 saat yürüme mesafesi uzaklığında JAK timleri tarafından bulundu. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, en kısa sürede ailesinin yanına getirileceği açıklandı.



Jandarma iz takip köpeklerinin koklaması için küçük çocuğun İstanbul’da kaldığı otelden kıyafetleri getirtilmişti.

İŞ YERİNİN GÜVENLİK KAMERASI TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ




İbrahim Najib el Mansouri, son olarak bölgedeki iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülenmişti. Kayıtlarda çocuğun elindeki poşetle bölgeden uzaklaştığı görülüyordu.




"KİRAZLIYAYLA PATİKASINA DOĞRU GİTTİĞİNİ GÖRDÜK"




Baba Najib Mansouri, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatil için eşi ve 7 çocuğuyla Türkiye’de bulunduklarını söylemişti. İstanbul’da kaldıklarını ve günübirlik Uludağ’a geldiklerini belirten Mansouri, "Uludağ’da yemek yedik. Çocuklarım yemekten sonra oyun oynuyorlardı. Daha sonra çocuklarıma gitme vaktinin geldiğini söyledim. İbrahim’i görememiştim. Bunun üzerine diğer oğlum Muhammed’e İbrahim’i sordum. O da bilmediğini söyleyince bölgede aramaya başladık." diye konuşmuştu.

18 SAAT SONRA BULUNDU


Yoğun aramalar sonucunda çocuk 18 saat sonra Gölçük Çayırı’nda bulundu. Çocuğu bulan Jandarma Uzman Çavuş Musa Tamkoç, "Dün akşam 19.00 civarında bir çocuğun kayıp ihbarı geldi. Bilgilerini alıp, arama çalışmalarına başladık. 13.20’ye kadar çocuğu aradık. Gölçük Çayırı’nda çocuğu bulduk. 11.00 sıralarında Sarıalan mevkiine girdik. Arazi karışık ve yoğun ağaç olduğundan dolayı bazen birbirimizi kaybettik. 4 metrelik saf düzeninde ilerledik. Uludağ dağlık ve kayalık bir yer. Uçurumdan aşağıya indim. Dereden geçtik. ‘İbrahim, İbrahim’ diye yüksek sesle bağırdım. Biraz sonra sesi geldi. Çocuk beni görünce hafif kaçtı. Elma, çikolata, su verdim. İbrahim, ‘baba, anne gitti’ dedi. Komutanlarımız çocuğun ailesinin kimliklerini atmıştı. Onu gösterdikten sonra özgüven geldi. Çocukla sonra anlaştık. Üstü ıslaktı. İlk sağlık müdahalesini yaptım. Çocuğa kendi kıyafetlerimi verdim. Çocuğu yavaş yavaş getirdik" dedi.


"GECEYİ UÇURUMUN KENARINDA UYUYARAK GEÇİRMİŞ"


Çocuğu ilk bulduğu anı anlatan Tamkoç, "Çocuk uçurum kenarındaydı. Geceyi orada geçirmiş. Üzerindeki elbiseyi yastık yapmış. Bunu kendisi de anlattı. Uçururum kenarında beni görünce ağaca tutundu. Oradan düşme ihtimali de vardı. Kendisi geceyi uyuyarak geçirdiğini söyledi" diye konuştu.


KARDEŞİYLE OYUN OYNARKEN KAYBOLMUŞ


Hastaneye kaldırılan İbrahim Najib El Mansouri, kardeşi ile oyun oynarken ailesinin yanından uzaklaştığını, kardeşini ararken kaybolduğunu, daha sonra yorulunca durduğunu ve jandarmanın kendini kurtardığını söyledi.

Baba Necip Nasır, "Türk milletine minnettarız. Herkese teşekkür ediyorum. Her zaman Türk devletinin yanındayız. Kardeşiyle oynarken kaybolmuş jandarma kurtararak bize getirdi" diye konuştu.


AA