Gündem Uludağ karsız kalmayacak!

Uludağ karsız kalmayacak!

Paylaş
Uludağ karsız kalmayacak!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar sorununu çözmek için teknoloji devrede...

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da kar sorununu çözmek için Bursa Büyükşehir Belediyesi ile otelciler harekete geçti. Yılbaşını karsız geçiren beyaz cennette suni kar makinesi çalıştırılarak aynı sıkıntının sömestre tatilinde yaşanmaması için önlem alındı.

Haberin Devamı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ'da sömestre tatilinde kar sorunu yaşanmaması amacıyla otel işletmecileriyle birlikte, yağan karı hafta içinde ısınacak havaya karşı korumak ve pistlerde kayak yapmaya elverişli kar kalınlığına ulaşılması için suni kar makinesini çalıştırdı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce kurulan ancak teknik imkansızlıklardan dolayı kullanılamayan kar püskürtme makinelerinin aktif hale gelmesine yönelik Uludağ'daki sistemi inceledi.

SICAKLIK EKSİYSE KAR YAĞDIRILABİLİYOR

Başkan Altepe, Alkoçlar Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar ve Ağaoğlu Oteller Grubu Genel Müdürü Murat Türker'in yanı sıra AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar ile sezon başlamasına rağmen yeterli kar seviyesine ulaşamayan Uludağ'ın bu yöndeki sorununun çözümüne yönelik kar püskürtme makinesinin çalışmasının önündeki sıkıntıların giderileceğini söylediler.

Haberin Devamı

Altepe, Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'ın daha cazip hale gelmesine yönelik eksikliklerin giderilmesi amacıyla yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Bursa'nın markası olan Uludağ'ın Türkiye'nin de markaları arasında yer alması amacıyla yıllardır yaşadığı sıkıntılarının giderilmesine çalıştıklarını kaydeden Başkan Altepe, "Uludağ'daki kar yağışı bu yıl yeterli olmadı. Ancak kar püskürtme makineleri ile hava sıcaklığının eksi olması halinde kar yağdırılabiliyor. Bu makinanın sistemli bir şekilde çalıştırılması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Uludağ kışın artık karsız kalmayacak" dedi.

Alkoçlar Otel Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar ise sistemin hayata geçmesi ile birlikte 1'inci Otel Bölgesi'ndeki 8 pistin de karsız kalmayacağını belirtti. Sistemin faaliyete geçmesi için eksi 2 derece hava sıcaklığının oluşması gerektiğine dikkat çeken Alkoçlar, makina sayesinde 72 saatte 50 santimetre kar kalınlığının oluşabileceğini sözlerine ekledi.

DHA