Gündem Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde yangın!

Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde yangın!

Paylaş
Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde yangın!

Bursa'da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin çatısında izolasyon çalışması yapılırken çıkan yangın, korku ve paniğe neden oldu

Merkez Nilüfer İlçesi’ndeki Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Nefroloji Kliniği’nin bulunduğu yedinci katın çatısında bugün saat 14.10’da ezolazylon çalışması yapılırken henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin 37-42 ve 52 metrelik köpük kulesi adı verdiği itfaiye araçlarının kullanıldığı söndürme çalışmalarına itfaiyeye toplam 25 araçla müdahale ederken, söndürme çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 2'si helikopter 7 araç da katıldı. Yaklaşık 80 görevlinin katıldığı çalışmalarda, çatıdaki yangın saat 15.20'de kontrol altına alındı. İtfaiye söndürme çalışmalarını sürdürdü.

Haberin Devamı

KORKU VE PANİK YAŞANDI

UÜ Tıp Fakültesi’nin çatısında başlayan ve kısa sürede çevreye yayılan yangın korku ve paniğe neden oldu. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ambulansların fakülteye yöneltildiği yangında fakülte görevlileri nefroloji, yeni doğan bebek ve yoğun bakım hastalarını hastanenin bahçesine çıkardılar. Hastaların korku dolu anlar yaşadığı yangında yakınları ise cep telefonu ile tanıdıklarına haber verdiler.

Ambulans helikopterin yoğun duman nedeniyle tahliye çalışmalarına katılamadığı yangınla ilgili bilgi veren UÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof.Dr. Macit Gülten, çatıda çıkan yangının nedeninin araştırıldığını belirterek, “Çok şükür hastalarımız mağdur olmadı. Kaybımız yok. Tedavi gören hastalarımızı tahliye ederek çeşitli hastanelere gönderdik. Yangınla ilgili inceleme devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Fakülte binasının çatı katında çıkan ve 800 metrekarelik alanın yanmasına neden olan yangının çıkış nedeni araştırılıyor. Çatıda devam eden izolasyon çalışmaları sırasında çıktığı bildirilen yangınla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, “Olayda can kaybı olmadı. Yaralanan da bulunmuyor. Zamanında müdahale edildi. Yangının çıkış nedenini şu anda söylemek doğru olmaz. En az 24 saat süren bir inceleme ve araştırma yapmamız gerekiyor. Yeni aldığımız köpük kuleleri çalışmalarımızı kolaylaştırdı” dedi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ALARMA GEÇTİ

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, yangın haberi üzerine sağlık müdürlüğü olarak kriz yönetimine geçtiklerini belirterek, “Tüm özel ve resmi ambulanslar teyakkuz haline geçirildi. Yine tüm özel ve resmi hastanelerde hasta sevki ihtimaline karşı yataklar hazır edildi. Yazılı bir emirle tüm hastanelerin uzman hekimlerinin hastaneleri terk etmemeleri talimatı verildi. Yoğun bakımlar da hazırlıklar yapıldı. Hasta sevki ihtimaline karşı gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi.

VALİ: İZOLASYONDAN ÇIKTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Bursa Valisi Şahabettin Harput da hastaneye gelerek Rektör Prof.Dr. Mete Cengiz'den bilgi aldı. Vali burada gazetecilerin sorusu üzerine, “Yangının izolasyon çatışmaları sırasında çıktığını düşünüyoruz. Bursa'daki Şevket Yılmaz Hastanesi'ndeki yangının ardından 139 sağlık kurumunda eksikliklerin giderilmesi konusunda talimat vermiştim. Bunla ilgili çalışmalar yapılıyordu. Yangınla gerekli araştırmayı yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Gazetecilerin Uludağ Üniversite Hastanesi'nin bu düzenlemenin dışında kalıp kalmadığını sorması üzerine Vali Harput, “Bu konuda herhangi bir bilgim yok. Hem yangın, hem de diğer çalışmalar konusunda bilgi aldıktan sonra gerekli açıklamayı yapacağım” diye konuştu.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2845","2845","201009","2845-3.jpg");

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2844","2844","201009","2844-9.jpg");