Eğitim - Kariyer Uludağ Üniversitesi’nde çift diplomalı yüksekokul imkanı

Uludağ Üniversitesi’nde çift diplomalı yüksekokul imkanı

Paylaş
Uludağ Üniversitesi’nde çift diplomalı yüksekokul imkanı

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, uluslararası akreditasyonları sayesinde yürüttüğü çift diploma programlarıyla öğrencilerine iki yıl içerisinde çift diploma alma imkanı sağlıyor

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde verilen Makine Teknolojisi ve Otomotiv Teknolojisi programlarında öğrencilere çift diploma alma imkanı tanınıyor. Programa dahil olan öğrenciler bir yıl Türkiye’de bir yıl da İngiltere’deki denk okullarda eğitim alarak çift diploma sahibi olabiliyor.

DÜNYA STANDARTLARINDA MESLEKİ EĞİTİM

Mevcut uygulamanın 2009 yılında YÖK tarafından meslek yüksekokullarının cazibesini artırması amacıyla başlatıldığını açıklayan UÜ Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan "Programa dahil olan öğrenciler dünyanın 115 ülkesinde tanınan Pearson Edexcel akreditasyon kurumunun vereceği diplomayı alıyor. Yüksekokulumuz da iki program ile öğrencilerine bu hizmeti sunuyor. Proje kapsamında, 2010 yılında Makine ve Teknolojisi ve Otomotiv Teknolojisi programlarımız akredite edildi. İngiltere’de bulunan Havering College ve City College Brighton and Hove arasında ikili protokol yaptık. Yüksekokulumuz 2017 yılından itibaren Bradford College ile de de çift diploma protokolü imzalama çalışmalarını sürdürüyor. Öğrencilerimize dünya standartlarında bir mesleki eğitim vermek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı