Siyaset Uludağ'da yetki krizi
Paylaş
Uludağ'da yetki krizi

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Uludağ'da yetki krizi büyüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Uludağ’ı Davos yapın’ talimatı üzerine başlayan Uludağ’daki imar düzenlemeleriyle ilgili yetki tartışması dün Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun Ankara’da yaptığı açıklama ile yeniden çıkmaza girdi.

Uludağ’ın, Bakanlığın yaptığı en önemli ve büyük proje olduğuna dikkat çeken Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bu projenin devlet eliyle yapılması gerektiğini belirterek, yetki devri konusunda ısrarcı olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne taviz vermedi.

"BAŞBAKAN'A GÜVENİYOR"

Uludağ’da tek yetkili olmak isteyen ve bu amaçla hafta başında Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu görüşmede Başbakanın yetkinin belediyeye verilmesi konusuna sıcak baktığını söyledi.

Başkan Altepe, “Başbakanımız ile bir görüşme yaptık ve çok da olumlu geçti. Uludağ ile ilgili gereken çalışmaların belediyemizce yapılmasına olumlu bakıyor” diye konuştu.

"SON NOKTAYI BAŞBAKAN KOYAR"

Bakanlık ve Belediye arasındaki bu anlaşmazlığın sürmesi halinde konunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hakemliğine kalacağına dikkat çeken Kızılcıklı, “Bu konuda uzlaşma olmazsa, son noktayı Başbakanımız koyar. O ne isterse, o olur” diye konuştu.

Işıl ARSLAN-Faruk KAHRAMAN/BURSA (DHA)

Haberin Devamı