Gündem Uludere'de bu kez de katırlar öldürüldü!

Uludere'de bu kez de katırlar öldürüldü!

Paylaş
Uludere'de bu kez de katırlar öldürüldü!

TSK'nın sınır ötesi kaçakçılıkta kullanılan katırları öldürdüğü iddia edildi

28 Aralık 2011’de Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Roboski (Ortasu) ve Bujeh (Gülyazı) köylerinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 kişinin katledilmesinin ardından bu kez de sınır ticareti ile ilgisi olmayan katırların askerler tarafından öldürüldüğünü iddia edildi. Gülyazı ve Ortasu (Roboski) köylerinde yaşayanlar katırların askerler tarafından öldürüldüğünü iddia ederek, tepki gösterdi.

Haberin Devamı

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, Uludere Belediye Başkanı Zeynep Güren ile bölge belediye başkanları Gülyazı Köyü'ne gitti. HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, 4 yıl önce 34 canlarının öldürüldüğünü bugün de katırlarının öldürüldüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Roboski olayı halkımızın yüreğinden kapanmayan ve kapanmayacak bir yaradır. Böyle bir yaramız varken hala devlet hayvanlarımızın canına kastediyorsa, bu sineye çekilecek bir durum değil. Roboski halkı katliamın yaşandığı günden bugüne kadar kesinlikle bu katliamı kabullenmedi. Bu yara yüreğimizde devam ediyor.

Size şunu söyleyeyim, bu ülkeyi yönetenler iktidarda bulunanlar şu anda Ak Saray'larda rahat rahat iktidarlarını sürdürürken Roboski halkı çocuğunun ekmeğini sağlamak için gecenin bir vakti kar, kış demeden, yağmur, çamur demeden kendini bu dağ yollarına vuruyor.Gelin bakın halkımızın yükünde ne var. Bulabilmeğinizi bir kilo mercimektir, bir kilo şekerdir ve bir kilo undur. Halkımız sizin gibi bu ülkenin varlığını kamyonlarca taşımıyor. Bu bölge yaşanan kirlilikleri çok iyi biliyoruz. Halkımız geçimini sağlamak için kendini bu sınırlara vuruyor. Bizi iyi dinleyin tahammülümüz giderek azalmaktadır."

Haberin Devamı

DHA