Gündem Uludere'de ölenler 34 mumla anıldı

Uludere'de ölenler 34 mumla anıldı

Paylaş
Uludere'de ölenler 34 mumla anıldı

Şırnak'ın Uludere ilçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda yaşamını yitiren 34 kişi, Adana'da 34 mum yakılarak anıldı

Anmaya katılan DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası üyesi yaklaşık 50 kişi saat 21.00’de Abidin Dino Parkı önünde toplandı. Grup yere yazdıkları ’Roboski’ yazısı üzerine 34 mum yakarak, ’Susma haykır Roboski katliamdır’, ’Roboski’yi unutma unutturma’, ’Hata değil katliamdır Roboski’ sloganları attı.

Haberin Devamı

Grup adına basın açıklaması yapan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, 34 kişinin yaşamını yitirmesinin üzerinden bugün bir yıl geçtiğini belirterek, "Çorum, Malatya, Maraş, Sivas, Taksim 1 Mayıs 1977 katliamları gibi onlarca katliamı sıradanlaştıranlar, Roboski’de tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan katliamı unutturmak için 1 yıldır ellerinden geleni yapmaya devam ediyor. Aradan geçen 1 yıla rağmen bugüne kadar ne faillerin bulunmasına yönelik bir adım atıldı, ne de vicdanları rahatlatacak bir özür dilendi" diye konuştu.

Bir yılın adalet beklemek için uzun bir zaman olduğunu kaydeden Ökten, "Roboski katliamı kuşkusuz uzun süredir uygulanan baskıcı ve anti demokratik uygulamaların AKP hükümetinin Kürt sorununda askeri çözüm ısrarının bir sonucudur. Bugün de sürdürülen askeri ve siyasi operasyonlar yeni katliamların ve ölümlerin zeminini güçlendirme devam etmektedir.

Haberin Devamı

Oysa bugüne kadar yağan bombaların barış çığlıklarını dindiremediği ve dindiremeyeceği açıktır. Daha eşit, özgür ve demokratik bir ülkede bir arada yaşam umudunu koruyan ve bu uğurda sonuna kadar mücadelesini sürdürecek emek ve meslek örgütleri olarak, devleti Roboski’de yaşananların bir katliam olduğunu kabul etmeye, sorumlu ve faillerin yargı önüne çıkarılması için üzerine düşen vazifeyi yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, sembolik oturma eylemi düzenleyerek olaysız bir şekilde dağıldı.

DHA