Dünya Ulusal İttifak'tan çağrı

Ulusal İttifak'tan çağrı

Paylaş
Ulusal İttifak'tan çağrı

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi, güvenlik güçlerinin, gösterileri kanlı bir şekilde bastırmasının 4'üncü ayında, ülke genelinde protesto düzenleme çağrısı yaptı

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi, güvenlik güçlerinin, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki gösterileri kanlı bir şekilde bastırmasının 4'üncü ayında, ülke genelinde protesto düzenleme çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Hareketten yapılan açıklamada, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki gösterilerin şiddet kullanarak bastırılmasını protesto etmek amacıyla cuma günü, "İntikamcı Adalete Hayır" adı altında ülke genelinde darbe karşıtı gösteri düzenlenmesi çağrısında bulunuldu.

AA muhabirine açıklama yapan hareket liderlerinden Mecdi Salim, gösterilerin başkent Kahire başta olmak üzere bütün kentlerde düzenleneceğini belirtti.

Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında gösteri yapma niyetlerinin olmadığını ifade eden Salim, "Darbeci liderlere, barışçıl göstericilere karşı şiddet uygulamalarına gerekçe gösterebilecekleri herhangi bir fırsat vermeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Mısır üvenlik güçleri, 14 Ağustos'ta demokrasi yanlılarının gösteri düzenlediği Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına silahlı müdahalede bulunmuş, müdahale sonrası yaşanan katliamda 3 bin 533 kişi ölmüş, 11 bin 520 kişi yaralanmıştı.

Haberin Devamı