Candaş Tolga Işık Uluslararası toplum
HABERİ PAYLAŞ

Uluslararası toplum

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan birkaç gündür Harem-i Şerif’te estirilen İsrail devlet terörünü kınadı ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.



Birleşmiş Milletler 1947’de Filistin topraklarının yüzde 56,5’ini Yahudilere, yüzde 43,5’ini Araplara verdi. 1948’de İsrail kuruldu. Yıl 2017... İsrail-Filistin meselesinin özeti aradan geçen 70 yılda o topraklardaki İsrail-Filistin dağılımını gösteren haritadır.

İsrail’in yayılma politikaları yüzünden bugün Filistin diye bir yer neredeyse kalmadı. 1 metrekareye 5 Filistinli düşüyor. İsrail 70 yılda devlet terörü uygulayarak bu yayılmacı politikaları güderken uluslararası toplum harekete geçti mi?



Gazze’de bir insanlık dramı yaşanıyor. 2005’ten beri Gazze’de hastalar ilaç yokluğundan, bebekler aşı olamadığından, insanlar susuzluktan can veriyor. İsrail’in açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze için uluslararası toplum bugüne kadar hiç harekete geçti mi?



Mavi Marmara’da Gazze’ye yardım götüren gemiye İsrailli komandolar operasyon yaptı. Gemideki sivilleri katletti. Uluslararası toplum harekete geçti mi?



Mesele İsrail-Filistin meselesi de değil... Ermenistan devleti Azerbaycan’da kundaktaki bebekleri katlederken uluslararası toplum harekete geçti mi?



Sırp kasapları Bosna halkını diri diri mezara sokarken uluslararası toplum harekete geçti mi?



Çok değil 1 yıl önce bu ülkede tanklarla insanların üzerinden geçtiler... Uluslararası toplum harekete geçti mi?



Geçmedi. Geçmez de.



Çünkü işin aslında “uluslararası toplum” diye bir şey yok. Emperyalistlerin çıkarları var. İnsan hakları, adalet, özgürlük diye bir şey yok. Kapitalizmin kanlı gerçekleri var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder