Spor 'Ümit Karan 'oynamayın' dedi'

'Ümit Karan 'oynamayın' dedi'

Paylaş
'Ümit Karan 'oynamayın' dedi'

Eskişehirspor yönetiminin yollarını ayırma kararı verdiği teknik direktör Rıza Çalımbay, Ümit Karan'ın futbolcuları oynamamaları için aradığını ileri sürdü

Rıza Çalımbay, Atatürk Stadyumu’nda düzenlediği basın toplantısında Eskişehirspor’la olan sözleşmesini feshettiklerini açıkladı.

Eskişehirspor’un çok iyi takım olduğunu ve iyi yerlere geleceğine inandığını ifade eden Çalımbay, “Ekip olarak biz görev yaptığımız süre içerisinde ne söz verdiysek gerçekleştirdik.

2’inci Lig’den Süper Lig’e çıkan takımların yüzde 80’i ertesi sene tekrar düşüyor. Biz tüm zorluklara rağmen ilk yıl Süper Lig’de kalmayı başardık. Eskişehirspor şu anda eski günlerine döndü ve Süper Lig takımı oldu.

Geçtiğimiz sezon mükemmel maçlar oynadık ve mükemmel sonuçlar aldık. Eskişehirspor geçmişinde belki bizim kadar uzun süre çalışan tek Abdullah Gegiç hocamız vardı.

Onun dışında bir teknik direktör ben hatırlamıyorum. Görev süresi içerisinde sıkıntılar yaşadığımız da oldu ama hiçbir zaman mücadeleden kopmadık. İlk sene hakem hataları nedeniyle 15-20 puanımız gitti. Ona rağmen Eskişehirspor’u ligde tutmayı başardık” dedi.

"TAKIMIN ÜZERİNE ÇIKACAK OYUNCUYLA YOLLARIMI AYIRIRIM"

Hiçbir futbolcuyu takımın üzerine çıkarmadığını belirten Çalımbay, bazı futbolcuları bu nedenle kadro dışı bıraktığını söyledi. Ümit Karan’ın ve daha önce de Youla’nın kadro dışı kaldıklarını anımsatan Çalımbay şunları kaydetti:

“Takımımızda kadro dışı bıraktığımız oyuncular oldu. Ben hiç kimseyi takımın üzerine çıkartmam. Takımın üzerine çıkacak oyuncuyla kesinlikle yollarımızı ayırırım. Hiçbir zaman buna izin vermem.

Örneklerini de kadro dışı bıraktığımız arkadaşlarımızda görüyorsunuz. Benim üzüldüğüm noktalardan bir tanesi kendisini takımın üzerinde gören, takımı takmayan, maça gelmeyen, maçta disiplinsiz harekette bulunan arkadaşların prim almasır, bu arkadaşların tribünler tarafından desteklenmesidir.

Biz birisini kadro dışı bırakıyorsak mutlaka bir hata yapmıştır. Ümit Karan’ı kadro dışı bırakıyorsam yüzde yüz kendi hatası vardır. Kendisine de hatasını söyledim.

Youla’yı Beşiktaş’a götüren de buraya getiren de benim. Youla maça gelmiyor hem de en kritik maçımıza gelmiyor. İnsanlar ona prim veriyor. Hiç kimse Youla niye gelmiyor demiyor. Biz yönetime gerekli raporları veririz ve yönetim kadro dışı kalıp kalmayacağına karar verir.”

ÜMİT KARAN OYNAMAMALARI İÇİN FUTBOLCULARI ARAMIŞ

Rıza Çalımbay, Ümit Karan’ın kendisinin gitmesi için takımı ve taraftarları örgütlediği yolunda söylentilerin olduğunu ifade ederek, “Ben birkaç gün önce Ümit Karan ile görüştüm.

Bir televizyon kanalında Ümit Karan’ın taraftarları, herkesi örgütlediği ve Rıza hocanın takımdan gitmesi yönünde bir söylem nedeniyle Ümit Karan beni aradı.

Kendisi bana öyle bir kelime kullanmadığını, böyle bir şeyi kendisinden beklememem gerektiğini söyledi. Ben de kendisine futbolcuları aradığını ve futbolculara oynamamaları yönde konuştuğunu söyledim.

"FUTBOLCULAR DA SÖYLEDİ"

Bu durumu da bana futbolcular söyledi. Kendisine böyle bir şeyin olup olmadığını sordum. Var demez tabii ki. Bana böyle bir şey olmadığını söyledi. O zamana kadar öyle bir düşüncem yoktu.

Ama şimdi bazı şeyleri birleştirince ufak ufak inanmaya başladım. Başarılı iki sezondan sonra ligin ikinci haftasında takımın tepki göstermesi bana ters geliyor. Kimseyi suçlamak istemiyorum ama bu da bir gerçek” dedi.

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR (DHA)

Haberin Devamı