Gündem Ümit Kocasakal'ın adaylığına CHP'den ilk tepki

Ümit Kocasakal'ın adaylığına CHP'den ilk tepki

Paylaş
Ümit Kocasakal'ın adaylığına CHP'den ilk tepki

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Ümit Kocasakal’ın CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklamasına ilişkin, 'CHP’nin üyesi olan herkes aday adayı, aday olabilir. Ancak hiç kimse aday olurken CHP’nin pozisyonunu ve durduğu hattı kendi keyfine göre tartışmaya açma imkânına, yetkisine, hakkına sahip değildir' dedi

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısı sonrasında parti binasında açıklamalarda bulundu. Tezcan, Ümit Kocasakal’ın CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklamasına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

"CHP’nin üyesi olan herkes aday adayı olabilir. Aday adayı olanların aday olabilmesi için delegenin yüzde 10 imzasını alıp Kurultay Divanı'na vermesi gerekir. Herkes aday adayı, aday olabilir. Ancak hiç kimse aday olurken CHP’nin pozisyonunu ve durduğu hattı kendi keyfine göre tartışmaya açma imkanına, yetkisine, hakkına sahip değildir. CHP kuruluşundan bu yana misyonu belli bir partidir. Misyonu hem CHP’nin kuruluş değerlerini koruyan hem ulusal bütünlüğümüzü koruyan hem de Kurtuluş Savaşı'nı Kuvayı Milliye ruhunu sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle buluşturan bir siyasi partidir. Partinin kimliği parti programında bellidir, açar okurlarsa kimliği net anlatılır. Bugün ki partinin yönetim anlayışı bu kimlikten zerrece sapmayan bir yönetim anlayışıdır. Buna rağmen beğenmeyip aday olanlar olabilir onun da yönetimi bellidir. Buna rağmen beğenmeyip aday olanlar olabilir bunun da yöntemi bellidir."