Gündem Ümit Kocasakal'ın ardından Muharrem İnce de aday olacağını açıkladı

Ümit Kocasakal'ın ardından Muharrem İnce de aday olacağını açıkladı

Paylaş
Ümit Kocasakal'ın ardından Muharrem İnce de aday olacağını açıkladı

Dün İstanbul Barosu eski Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal'ın CHP'ye Genel Başkan Adayı olacağını açıklamasının ardından listeye bir isim daha eklendi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP genel başkanlığı için adaylığını, Ankara’da 22 Ocak Pazartesi günü saat 12.00´de düzenleyeceği toplantıyla duyuracağını söyledi.

CHP'de Genel Başkanlık yarışı devam ediyor. İstanbul Barosu eski Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında Genel Başkan adayı olacağını açıklamasının ardından CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de yarışa dahil oldu. İnce, CHP genel başkanlığı için adaylığını, Ankara’da 22 Ocak Pazartesi günü saat 12.00´de düzenleyeceği toplantıyla duyuracağını söyledi.



Partisinin önceki kurultayında da aday olan ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun gerisinde kalan Muharrem İnce, şubat ayında yapılacak kurultayda genel başkanlığa yeniden aday olacağını açıkladı. CHP’li İnce, adaylığını basın toplantısıyla ilan edeceğini belirterek, "22 Ocak Pazartesi günü, saat 12.00´de, Ankara´da adaylığımı açıklayacağım. Toplantının yeri, henüz belli değil. Toplantı yerini de duyuracağız" dedi.


MUHARREM İNCE KİMDİR?


Türk öğretmen ve siyasetçi. 2002 ve 2015 yılları arasında yapılan tüm genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova milletvekili olarak meclise giren İnce, 2 dönem CHP Grup Başkanvekilliği görevini sürdürmüştür. 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi'nin ardından 18 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilen 18. Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışmak için Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etmiştir.

18 Ağustos 2014 tarihinde grup başkanvekilliğinden istifa ederek yapılacak kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.177 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday oldu. 5 Eylül 2014'te yapılan CHP 18. olağanüstü kurultayında genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu 740 oy aldı fakat Muharrem İnce 415 oyda ikinci sırada kaldı.

Ülkü İnce ile evli ve Salih Arda İnce adında bir oğlu vardır. Babası Şerif İnce 27 Mart 2016 tarihinde ölmüştür.


ÜMİT KOCASAKAL DA DÜN AÇIKLADI


İstanbul Barosu eski Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal da dün İstanbul'da basın toplantısı düzenlemişti.


Ümit Kocasakal CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı! Ümit Kocasakal kimdir?

Kocasakal CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı, "Kendi adıma Ümit Kocasakal olarak şahsen değil ama milyonlarca CHP sevdalısı adına, partisini özleyenler adına onlara vekaleten CHP Genel Başkanlığına adayım" dedi.