Gündem Ümraniye'deki 3 cinayetin sırrı çözüldü

Ümraniye'deki 3 cinayetin sırrı çözüldü

Paylaş
Ümraniye'deki 3 cinayetin sırrı çözüldü

Hırsızlık için 3 kadını öldüren katil yakalandı

İstanbul Ümraniye’de üç aylık evli Songül Selen (18) ile Mine Elagöz (41) ve Nesibe Demir'i (59) bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen Efkan Bakır (37) yakalandı. Efkan Bakır'ın sohbet sırasında polise cinayetleri hırsızlık için işlediğini itiraf ettiği ileri sürüldü. Ancak Efkan Bakır, resmi ifadesinde susma hakkını kullandı.

Haberin Devamı

BİLEZİKLERİ İLE YÜZÜKLERİ ÇALINDI

Annesi Nesibe Demir (59) ile yaşayan Fatma Demir 9 Aralık 2009'da çalıştığı konfeksiyon atölyesinden çıktıktan sonra saat 16.30 sıralarında Necip Fazlı Mahallesi, Çetinkaya Caddesi, Buse Sokak’taki evlerine geldi. Açık olan evin kapısından içeri giren Fatma Demir, eşyaların dağınık olduğunu ve yerlerde kan izlerinin bulunduğunu gördü. Odanın ortasına yığılan yatak ve diğer eşyaları kaldıran Fatma Demir, annesinin cesedi ile karşılaştı. Polis evde 37 ekran bir televizyon ve uydu alıcısının çalındığını belirledi.

28 Aralık 2009’da ikinci bir cinayet işlendi. Altınşehir Mahallesi Aksaray Tunç Sokak'ta oğlu ile birlikte gecekonduda yaşayan Mine Elagöz (41), 11 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Eşinden 13 yıl önce ayrılan Mine Elagöz'ün evi öldürüldükten sonra ateşe verildi. Evdeki yangın yüzünden hırsızlığın olup olmadığı anlaşılamadı.

Haberin Devamı

Aynı mahalledeki Dalan Sokak, No: 6’da 1 Nisan 2010'da 3 aylık evli 18 yaşındaki Songül Selen Elönü bıçaklanarak öldürüldü. Misafirlikten dönen kayınvalidesi Gülseren Elönü tarafından cesedi bulunan Songül Selen’in kolundaki 5 bilezik ile parmaklarındaki 2 yüzüğünün çalındığı belirlendi.

TV SPOTÇUDA YÜZÜK KUYUMDA BULUNDU

Benzer 3 cinayetin failinin aynı katil zanlısı olduğu ihtimali üzerinde yoğunlaşan polis, cezaevinden çıkan sabıkalı kişilerin listesini, çevrede bulunan sabıkalı kişilerin listesi ile birleştirdi. Polis, 86 kişiyi incelemeye aldı.

Öldürülen Nesibe Demir’in çalınan 37 ekran televizyonu Ümraniye’de bir spotçuda bulundu. Spotçu televizyonu 40 liraya satın aldığı kişinin robot resmini çizdirdi. Çalınan eşyaların da izini süren polis, Ümraniye’de hırsızlık yapılan işyerleri ile evleri de incelemeye aldı.

Polis, katil şüphelisinin çaldığı ziynet eşyaları kuyumculara satabileceği ihtimali üzerine hareket geçti. Ümraniye’deki tüm kuyumcuları dolaşan polis, şüphelinin robot resmini gösterdi ve çalınan ziynet eşyalarını sordu. Bir kuyumcuda öldürülen Songül Selen Elönü’nün eşi Şiddet Elönü'nün ismi yazılı yüzüğü bulundu. Yüzüğü kuyumcuya satan kadın ve kızı belirlendi. Kadın polise "Kızım yüzüğü yerde buldu. Ben de sattım" dedi.

Haberin Devamı

ASKERİ FİRARİ ÇIKTI

Polis yaptığı incelemede, listesinde yer alan sabıkalılardan birinin kadının komşusu olduğunu tespit etti. Polisin çıkardığı 86 kişilik listede yer alan Efkan Bakır, polis tarafından sıkı takibe alınarak incelenmeye başlandı. Eldeki delillerin yeterli bulunmasının ardından operasyon düzenlendi. Dün Ümraniye’de kaldığı evde yakalanan Efkan Bakır, askeri firari çıktı. Efkan Bakır, Merkez Komutanlığı’na teslim edildi. Askeri yetkililer, Efkan Bakır'ı bugün Ümraniye Adliyesi'ne çıkardı.

FİRAR ETTİ 20 GÜN SONRA CİNAYET İŞLEDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sürdürülen soruşturma da Efkan Bakır'ın dosyasının kabarık olduğu ortaya çıktı. Polis kayıtlarına göre 1989'da tecavüz ve tacizden yakalanarak ilk kez cezaevine giren Efkan Bakır, 1993 yılında cezaevinden çıktı. Cezaevinden çıkar çıkmaz askere Ağrı’ya götürülen Efkan Bakır, 1994 yılında firar etti. 1995 yılında gasp suçundan yakalanan Efkan Bakır, Kasım 2009'de cezaevinden tahliye oldu. Cezaevinden çıkar çıkmaz askere götürülen Efkan Bakır, 20 gün sonra tekrar kaçtı. İstanbul’a gelen Efkan Bakır, firar ettikden 20 gün sonra ilk cinayetini işledi.

Haberin Devamı

KIZ KARDEŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞ

Efkan Bakır’ın kız kardeşi Gülten Bakır’ın Ümraniye’de 9 Ağustos 2009'da kocası tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Efkan Bakır'ın eniştesi Mehmet Emin Kurt, eşi Gülten Bakır’ı öldürdükden sonra intihar etti.

Taner YENER/İSTANBUL, (DHA)