Gündem Umre ödüllü sınava soruşturma

Umre ödüllü sınava soruşturma

Paylaş
Umre ödüllü sınava soruşturma

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, UFUK-DER umre vaadiyle düzenlediği ve Fethullah Gülen'in 'Sonsuz Nur' adlı kitabından soruların sorulduğu sınavla ilgili soruşturma başlattı

Manisa’nın kenar mahallelerinde açtıkları salonda öğrencilere Seviye Belirleme Sınavı (SBS), yetişkinlere ise okuma-yazma kursu veren UFUK-DER’in son olarak geçen 21 Mart’ta düzenlediği umre ödüllü sınav şaşkınlık yarattı.

SORULAR FETHULLAH GÜLEN KİTABINDAN

İddiaya göre, sınava girecek toplam 200 öğrenci ve okuma yazma kuruna katılan yetişkinlere önce Fethullah Gülen’in ’Sonsuz Nur’ isimli kitabı dağıtıldı. Sınavda öğrencilere, bu kitaptan sorular soruldu.

"CEMAATLERE ELEMAN YETİŞTİRMENİN ÖNÜNÜ AÇIYOR"

Eğitim-İş Manisa Şubesi sınava tepki göstererek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayetçi oldu. Eğitim-İş Manisa Şubesi Başkanı Ömer Arslan, düzenlediği basın toplantısında, okuma salonlarının cemaatlere eleman yetiştirmenin önünü açtığını iddia edip, "Sınava girecek olan öğrencilere dağıtılan kitap, öğrencilerin okuyabileceği ve anlayabileceği türden değil.

Bu nedenle sınavın soruşturulması hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduk. Böyle bir sınava ve okuma salonuna nasıl izin verildiğini sorduk" dedi. Arslan, okuma salonu ve dernek hakkkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması için de sendikanın avukatlarının harekete geçtiğini söyledi.

"DERNEKLE PROTOKOLÜMÜZÜ İPTAL EDERİZ"

Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy, yapılan sınavla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

Kendilerini ilgilendiren hususun ilköğretim öğrencilerinin böyle bir sınava tabi tutulması olduğun belirten Ersoy, "Bu tür okuma salonları bizden SBS ve velilere yönelik okuma-yazma kursları açma yönünde izin alıyorlar.

Giderlerini kendileri karşılıyorlar. Şu an Halk Eğitim Müdürlüğü görevlilerimiz sınavı araştırıyorlar. Onlardan sınav sorularını ve cevaplarını istedim. Eğer ilköğretim öğrencilerine yönelik böyle bir sınav ve soru varsa dernekle yaptığımız protokolü iptal eder, okuma salonlarını kapatırız" dedi.

İlker KILIÇASLAN/DHA