Dünya Umreye giderken aldığı viskiyi yakalattı

Umreye giderken aldığı viskiyi yakalattı

Paylaş
Umreye giderken aldığı viskiyi yakalattı

Kayserili müteahhit, umreye giderken aldığı viskiyi Suudi Arabistan havalimanında yakalatınca olanlar oldu

Umreye giderken havalimanındaki ’freeshop’tan bir şişe viski alan Kayserili müteahhit Nurettin Öztürk’ün başı büyük belada. 10 Mart’ta, Kayseri’nin tanınmış işadamlarının da aralarında olduğu 50 kişilik bir kafileyle İstanbul aktarmalı olarak Medine’ye uçan Öztürk, Atatürk Havalimanı’nda aldığı viskiyi el çantasına koyunca olanlar oldu.

PASAPORTUNA EL KONULDU

Vatan gazetesinin haberine göre Öztürk, Arabistan’da, X-Ray’den geçerken görevliler tarafından durduruldu, şeriat yasalarıyla yönetilen ülkeye alkollü içki soktuğu gerekçesi ile havalimanı polisi tarafından sorgulanarak pasaportuna el konuldu.

Haberin Devamı

Ağır işleyen bürokratik işlemler nedeniyle de aradan 15 gün geçmesine rağmen Arabistan’da ’hakim’ görevi yapan ‘kadı’nın karşısına çıkamadı. Adli işlemleri bitmediği için geri dönüş yapamayan Kayserili iş adamına yargılama sonunda, şeriat yasalarına göre 80 Riyal para cezası verileceği öğrenildi.

'KIRBAÇ CEZASI YOK'

Ünlü müteahhit Nurettin Öztürk’ün oğlu Ersin Öztürk, babasının viski nedeniyle gözaltına alındığı haberini doğruladı: “Babam viskiyi Kayseri’deki bir arkadaşına almış. Çantasından viski çıkınca, Arabistan’da gözaltına alınıp sorgulanmış. İfadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmış. Şu an orada ‘kadı’ karşısına çıkmayı bekliyor. Ama serbest bir şekilde dolaşabiliyor. Babama kırbaç cezası verileceği iddia edildi. Ama öyle bir şey yok. Kadı karşısına çıkarsa 80 Riyal para cezası verilecek ve ardından adli süreç tamamlanınca Türkiye’ye dönecek.” Ersin Öztürk, babasının durumuyla ilgili Arabistan’daki Türk Konsolosluğu ile Türk Dışişleri’nin de bilgilendirildiğini de söyledi.

(Vatan)

Haberin Devamı