Dünya Umuda kaçış

Umuda kaçış

Paylaş
Umuda kaçış

Depremin yerle bir ettiği Haiti'de günlerdir açlık, sefalet ve hastalıklarla mücadele eden halk, ülkeyi terk etmeye başladı

Haiti’de 12 Ocak’ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde 75 bin kişi ölmüş, 200 bin kişi de yaralanmıştı. Depremin ardından önceki gün yaşanan 6.1 büyüklüğündeki artçı sarsıntı ülkede panik yarattı. Binlerce kişinin evsiz kaldığı Haiti’de insanlar açlık, susuzluk ve hastalıklarla mücadele ediyor. Uluslararası yardım kuruluşlarının gönderdiği yardımlar her yere ulaşmıyor. Sağ kalanların açlıktan ölme noktasına geldiği ülkede yardım konvoylarının önünde büyük izdiham yaşanıyor.

Haberin Devamı

GÜCÜ YETEN YETENE

İnsanlar bir lokma yiyeceğe ulaşmak için birbirine saldırıyor. Öte yandan yağma olaylarının da ardı arkası kesilmiyor. Açlıkla mücadele eden halkta, sağlıksız yaşam koşulları nedeniyle ishal, solunum yolu hastalıkları başgösterdi. Halk açlık, şiddet, hastalıklar ve deprem korkusuyla cehenneme dönen Haiti’den kaçmaya başladı. Özellikle başkent Port-au Prince’in kıyı kesimlerinde halk Amerika’ya gitmek için gemilere ve teknelere akın ediyor. Başkentteki yabancı ülke elçiliklerinin önünde de izhidam yaşanıyor. Haitililer, yabancı bir ülkenin vatandaşı olup o ülkeye göç etmeye çalışıyor.

TÜRK MUCİZESİ SÜRÜYOR

Öte yandan kurtarma ekiplerinin çalışması da sürüyor. Haiti’ye giden 9 kişilik Türk arama kurtarma ekibi GEA, enkaz altından 6 Haitili’yi sağ olarak çıkarmıştı. Depremin altıncı gününden bu yana Haiti’de bulunan 19 kişilik AKUT (Acil Kurtarma Timi), Fransız ekibiyle birlikte önceki gece 24 yaşındaki bir kadını enkazdan sağ çıkardı. Haiti’de görev yapan Türk arama ve kurtarma ekipleri 9 günde enkaz altındaki 7 Haitili’nin hayatını kurtardı.

Haberin Devamı