Türkiye (Son Dakika) Umuda yolculuğa sadece bağlamayla çıktı

Umuda yolculuğa sadece bağlamayla çıktı

Paylaş
Umuda yolculuğa sadece bağlamayla çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, zodyak botla, yasadışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isteyen 1'i kadın 41 Suriyeli kaçak, Ortakent Mahallesi açıklarında Sahil Güvenlik tarafından yakalandı. Yakalananlar arasındaki bir kaçağın bağlamasını yanından ayırmaması dikkati çekti

Bir ihbarı değerlendiren Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bugün saat 04.30 sıralarında, Ortakent Mahallesi açıklarında, bir zodyak botu durdurdu. Bottaki 1’i kadın 41 Suriyeli kaçak, Sahil Güvenlik botuna alındı.

Milta Bodrum Marina’ya getirilip, karaya çıkarılan kaçaklar Sahil Güvenlik Komutanlığı’na götürülüp, ihtiyaçları karşılandı. Bitez Mahallesi’ndeki makilik alandan denize açıldıkları ve İstanköy Adası’na gittikleri belirlenen kaçaklar, işlemlerinin ardından iki ayrı minibüsle Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği’ne götürülüp, teslim edildi. Minibüslerden çanta ve bavulları ile inen kaçaklar arasındaki birinin sadece kılıfı içerisinde bağlama taşıması dikkati çekti.

Soruşturma sürerken, kaçakları İstanköy Adası’na götürmeye çalıştığı ileri sürülen bir Türk organizatörün ise yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi.


Osman URAS / BODRUM (Muğla), (DHA)

Haberin Devamı