Türkiye (Son Dakika) Umudun hüzne dönüştüğü an

Umudun hüzne dönüştüğü an

Paylaş
Umudun hüzne dönüştüğü an

Hakkari'de, eşi astım, kızı şeker hastası olan Nesibe Güldal isimli sekiz çocuk annesi kadın, iş bulabilmek umuduyla 3 yıldır katıldığı kura çekimlerinde yine ismi çıkmadı

Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü’nde 6 aylığına geçici görevle çalıştırılacak 200 kişilik iş için başvuran 4 bin kişi arasında bulunan Nesibe Güldal, kura çekiminin son anına kadar da umudunu kaybetmedi.

Haberin Devamı

Eşi astım, bir kızı şeker hastası olan 8 çocuk annesi Nesibe Güldal (43), sabah saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde noter huzurunda çekilen kuraya katıldı ama ismi yine çıkmadı.

Üç yıldır İş-Kur’a başvurduğunu, fakat isminin çıkmadığını ifade eden Güldal, "Eşim işsiz ve astım hastası. İşe başvurmamın nedeni çocuklarımı okutmam ve evin bir takım borçlarını ödemem için. Ailece hiçbir gelirimiz yok. Eşim astım, kızım şeker hastası. Okuttuğum 8 öğrencim var. Yüklü elektrik ve su borcum var. Üç yıldır her iş alımında başvuru yapıyorum. Saatlerdir burada bekliyorum. Maalesef ismim yine çıkmadı. Borçları nasıl ödeyeceğim diye kara kara düşünüyorum. Bu borçlarımı ödemem ve öğrencilerimi okutmam için yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyorum" dedi.

Haberin Devamı

İHA