Dr. Cihan Avaroğlu 'Umut ek, sevgi büyüsün'
HABERİ PAYLAŞ

'Umut ek, sevgi büyüsün'

Haberin Devamı

İnsanın içini ısıtan bir slogan, ‘Umut Ek, Sevgi Büyüsün’. Otizm Güçlü Aile Derneği (OGAD), 21 gönüllü sanatçısıyla birlikte düzenlediği sergiyle otizm için umut ekecek, sevgi büyütecek.

OGAD, 20 Aralık 2016-20 Ocak 2017 tarihleri arasında yardım amaçlı düzenlediği sergisiyle otizm konusunda toplumsal bilinci arttırmayı hedefliyor. Sergiden elde edilen gelir, otizmli çocuklar ve ailelerinin yararlanacağı Aile Danışma ve Eğitim Merkezi’nin kurulması amacıyla kullanılacak.

1 AY AÇIK KALACAK

Küratörlüğünü Işık Gençoğlu’nun üstlendiği sergiye 21 otizm gönüllüsü sanatçı eserleriyle destek oldu. Le Meridien Otel Etiler İstanbul, sponsorluğunda 20 Aralık tarihinde açılan sergi bir ay süreyle açık kalacak.

OGAD nedir?

Otizm Güçlü Aile Derneği, otizm tanılı ve Yaygın Gelişim Bozuklukları (YGB) olan çocukları ve ailelerini eğiterek, koçluk yaparak desteklemeyi, otizmle başedebilmek için güçlendirmeyi hedefleyen bir dernektir.


ÜLKEMİZDEKİ SAYI 352 BİN

Otizm, her geçen gün toplumun daha fazla farkında olmaya başladığı ve sorguladığı bir hastalıktır. Amerika’da yapılan son araştırmaya göre, her 68 çocuktan birine otizm teşhisi konulmakta, kanıtlanmış tek tedavi yöntemi ise yoğun eğitimdir. Ülkemizde ise, 18 yaş altında 352 bin otizm tanısı almış genç ve çocuk bulunuyor.

Bu çocukların sadece 21 bini eğitim alabiliyor. OGAD, bu yardım amaçlı projesiyle Aile Danışma ve Eğitim Merkezi kurmayı amaçlıyor.

Bu merkezde ailelerin uzmanlardan eğitim alması planlanırken, diğer taraftan otizm tanısı alan çocukların, normal gelişim gösteren kardeş ve akranlarının kaynaştırma yöntemiyle bir arada çeşitli atölyelere katılarak gelişim sağlayacakları bir ortam yaratılacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder