Dr. Haydar Dümen Umutlar suya düşmesin
HABERİ PAYLAŞ

Umutlar suya düşmesin

Haberin Devamı

Kadınlar hayallerle evleniyor. Mutlu olmak, baskılardan kurtulmak ve cinselliği doya doya yaşamak istiyor. Bazen umutlar suya düşüyor. Çünkü erkek banyoya koşuyor. İlişkiye girmek yerine yanlış yola sapıp mastürbasyon yapıyor ve eşini üzüyor.

BÖYLE SORU YOK!

Kız benimle dalga geçiyor

24 yaşındayım, penisim 6 santim. Kız arkadaşım benimle dalga geçiyor. Ne yapmalıyım? RUMUZ: BY PENİS

CEVAP

Değerli okurum, ver kıza ağzının payını, öğrensin Anya’yı Konya’yı. İşine gelirse ne âlâ, gelmezse “Hadi Mualla, sen yoluna, ben yoluma” de, aşağılık kompleksine girme. Keşke kilonu yazsaydın. Yine de bu ölçüyle çıkar bir yol bulunur. Çünkü kullanımını bilene organ çakı gibi olur ve hayal kırıklığına uğratmaz. Ayrıca alternatiflerin bir bölümü elinizde, bir bölümü dilinizde. Güzel sözler devreye girmeli ve organın üzerine gidilmemeli. Kazanım zamana bağlı, sonuç yoksa, uzmandan bire bir yardım alınmalı.

Eskiden isteğim çoktu

21 yaşındayım. Eskiden libidom çok yüksekti ama 1-1.5 senedir kendim uyarmadığım sürece sertleşmiyor. Bir de menimin rengi sarıya dönük. Sizce problem mi var?

CEVAP

Meninin rengine laf yok okurum. Yaşın tam delikanlı yaşı. Ama sanırım gözlerin biraz şaşı. Çünkü şeşi beş, doğru yoldaki organını da kalleş gibi görüyorsun. Organ yola çıksın bakalım. Onu partnerle baş başa bırakalım, sonuçları yorumlayalım.

Ayrıca birkaç deneyim yetmez, 50 yıl sana köle olmak da onun işine gelmez. Sal atını çayıra, “Mevlam kayıra” de. Tökezlese bile görmezden gel. İlla ki olacak derse, dizginini ger. 30’lu yaşlarda evlenince her şey yerine oturacak. Geçen yıllar deneme-yanılma defterine yazılacak.

Erken mi boşalıyorum?

12 yıllık evliyiz. Gündüz güzel geçiyor. İlişkiye girmezsek gece de güzel. Eşim ilişkiden haz almıyor, sanırım erken boşalıyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Gündüzler güneş vurmuşsa cama, sen de perdeyi kapa! İşte oldu sana gece. Yatır kadını dizine, saçlarını okşa bir süre. Ön hazırlık tamam, uzan yatağa, başla hayatını anlatmaya. Oh ne âlâ! Ne karışan var ne kaynana. Çay ocakta kaynamada. Biraz kırıntı, badem, vesaire.

Dön dolaş yine çıktık aynı kapıya, iştahını akşama sakla. Atla arabaya, dan dan çekilin yoldan, 1-2 hamle, 1-2 vites değiştirme... Bak saate kaç dakika sürdü bu yolculuk? 5 dakikada bitti bu oyuncuk. Evet, erken boşalman var, tedavin mecburi, bozma kadının sinirlerini.

Penis vajinayla buluşamıyor

26 yaşındayım. Nişanlımla birçok kez ilişkiye girmek istedik. Bütün uğraşlarımıza rağmen penis vajinaya girmedi. Acaba bu bir sorun mu? Ne olur bize yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, tabii ki sorun var. Sorunun da adı; vajinismus. Hiç üzülme. Çünkü kesin tedavisi var.

Eşim hep mastürbasyon yapıyor, neden?

2 yıllık evliyim. Eşim 38, ben 26 yaşındayım. Cinsel isteğim var, elimden geleni yapıyorum ama eşim yine de film izleyip mastürbasyon yapıyor. Bugüne kadar böyle yaşamış. Bu beni üzüyor, ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, zor bir durum ama tek değilsin. Olay düzelmezse evlilik binası temelden çöküyor. Ama ne var ki, erkek de alışmış. ‘Alışmış da kurdurmuştan beter’ derler. Oysa çiçek gibi kadını içeride mis gibi yatakta umut ve hayal içinde bekliyor. Adam banyoya girdi, çıkmaz. Hemen eşini bir profesyonel yardım almak için kulağından tuttuğun gibi götür.

Hemen sertleşiyor

17 yaşındayım. Ne zaman cinsellikle ilgili bir haber ya da fotoğraf görsem penisim sertleşiyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, iradeli ol ve başka şey düşün. Biraz iklim değişikliklerine, doğanın harap olmasına üzül. Daha hayatın sillesini yemedin. Okuyorsan sınavların var. Dert çok tabii derman da çok. Senden ricam yemeğin tuzu gibi bu çarelere irade katıver.

Bozulmuş mudur?

21 yaşındayım. Kız arkadaşım da 19 yaşında. Sürekli ilişkiye giriyoruz ama kız arkadaşımdan kan gelmedi. Kızlık zarı bozuldu diye çok korkuyor. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, zar orada duruyor. Esnedi, esnedi sonunda uykuya daldı. Zarlıktan istifa etti. Zara bakarsan kız bakire. Ama ruha, bedene ve işlevine bakarsan bal gibi kadın.

2-3 gündür ağrım var

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla korunmasız ilişkiye girdik. Zevk suyu hamile bırakırmış, doğru mu? İhtimali ne kadardır? 2-3 gündür karın ve kasık ağrısı çekiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, karın ve kasık ağrıların psikolojik. Gebelik ihtimalin çok zayıf. Ama en güvenli ilişkilerde bile daima yüzde 1 olabilirlik geçerlidir.

Sevgilim orgazm olmuyor

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ama kız orgazm olmadı. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, kadınlar ve kızlar kolay orgazm olamazlar. Acelen ne? Sen acemi, kız acemi ne bekliyorsun? İlk denemede olmadı diye paniklemeniz sende kompleks yaratır. Her şey normal ve olması gereken gibi. Delikanlılığı elden bırakma.

İlacı kullanayım mı?

9 yıllık evliyim. Evlenmeden önce sorunum yoktu ama şimdi erken boşalıyor, ilişkiden zevk almıyorum. Üroloğa gittim, depresyon ilacı verdi, acaba kullansan mı?

CEVAP

Değerli okurum, telefonla, maille bu sorunlar çözülmez. Bu aile mutluluğunu ilgilendirdiğinden önemli bir sorundur. Her hekimin kendine has yöntemi vardır. Hangi ilacı kim nasıl kullanır, bu da hekimin bilgi ve tecrübesine dayanır. Bu konunun tedavisi var.

Bir kere denemeli miyim?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşım ilişkiye girmek istiyor. Ben de istiyorum ama bir yandan da çekiniyorum. Bu durumda ne yapmalıyım? Bir kere denemeli miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, buna karar verecek kişi ben değilim. Deneyip denemeyeceğini en yakınlarına sor.

Kızlar ilişkiden kaçıyor

25 yaşındayım. Penisim 22 santim. Kızlar ilişkiden kaçıyor. Yakışıklıyım ama penisim biraz büyük. Ameliyatla veya başka bir yol ile penisimi kısalttırabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, haklısın ama penisin boyu kısaltılamıyor. İdareli kullanmaya çalış.

Nişanlıma bir şey olur mu?

23 yaşındayım. Nişanlımla ilk kez ilişkiye girdik ve kanama oldu. Ertesi gün de kızı kanama ve ağrısı bitmedi. Ya ona bir şey olursa? Çok korkuyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, nişanlına bir şey olmayacak. Kızlığa veda edilmiş. Bu olay böyle yaşanır. Umarım sevgin evlendikten sonra yıllarca da devam eder.

Uzar mı, uzamaz mı?

17 yaşındayım ve 85 kiloyum. Penisimin 10 santim. İleride uzar mı yoksa kilo sorunum yüzünden uzamaz mı?

CEVAP

Değerli okurum, uzayacağı kadar uzamıştır. Birkaç yıl daha uzar. Ne var ki kasık bölgendeki yağlar penisin boyunun üçte birini yutuyor. Dert etme, zayıfla, hayatın her bakımdan düzgün geçsin.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkı dağı, taşı ararsın bulamazsın da bir gün ayağına kendiliğinden takılıverir. H. D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder