Gündem Umuttepe'de ekmek sınavı

Umuttepe'de ekmek sınavı

Paylaş
Umuttepe'de ekmek sınavı

TÜPRAŞ'ın İzmit Rafinerisi'ne 40 işçi alınacaktı. 10 bin kişi başvurunca sınav yapıldı. İşsizler ordusu dün Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampusu'ndaki ekmek sınavında ter döktü

Şubat dönemi resmi verilerine göre, ülkemizde 3 milyon 564 bin işsiz var. Yani her 7 kişiden 1’i işsiz. Resmi olmayan verilere göreyse her 5 kişiden biri iş arıyor.

Haberin Devamı

İş arayıp bulamayan ve umudunu kaybettiği için aramaktan vazgeçen 2 milyon 339 bin kişi de dahil edildiğinde, gayrı resmi işsiz sayısı 5 milyon 903 bin kişiye ulaşıyor. İzmit dün işsizlerin ekmek mücadelesine sahne oldu.

Sınavdan sonra mülakat

TÜPRAŞ’ın İzmit Rafinerisi’ne 40 işçi alınacaktı. 10 bin kişi başvurdu. TÜPRAŞ, aranan niteliklere uygun 40 kişiyi seçmek için sınav yaptı. 10 bin kişilik dev işsiz ordusu dün Kocaeli Üniversitesi’nin Umuttepe Kampusu’nu doldurdu.

70 dakikalık sınavda 50 soru soruldu. Sonuçlar bir ay içinde açıklanacak. Aranan niteliklere uygun ve en yüksek puan alarak barajı geçenleri mülakat bekliyor. Mülakatı da geçenler işi kapacak. Ebru UYGUR/DHA