Gündem Umut'u bekleyemedi

Umut'u bekleyemedi

Paylaş
Umut'u bekleyemedi

17 yaşındaki Görkem lösemiye yakalandı. 3.5 ay sonra doğacak kardeşi 'Umut'tan nakledilecek kök hücreyle sağlığına kavuşacaktı; ama...

Ayvalık’ta yaşıyordu Görkem Boztepe. 17 yaşında bir lise öğrencisiydi. Geçen yıl rahatsızlanınca ailesi hastaneye götürmüştü. Tetkikler sonunda Görkem’e lösemi (kan kanseri) teşhisi konulmuştu. Durumu ağırdı genç kızın. İzmir’deki Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

Doktorlar, Görkem’in yaşaması için tek çarenin ilik nakli olduğunu söyledi. Nakil için uygun ilik bulunamadı. Uzmanlar, annenin hamile kalmasını tavsiye etti. Doğacak kardeşinden alınacak kök hücrenin nakliyle Görkem kurtulacaktı. Astsubay baba Ertan Boztepe ve anne Aygün Hanım tavsiyeyi, umut olarak gördü.

BEBEĞİN ADINI KOYDU

Aygün Hanım 5.5 ay önce hamile kaldı. Görkem, doğacak kardeşinin kendisini yaşatacağına inanıyordu. Bebeğin adının Umut olmasını istemişti. Ablasına hayat verecek kardeşin doğumu beklenirken, genç kızın arkadaşları yaptıkları kurabiyeleri satarak aileye destek oldu. Ama Umut’un doğmasına 3.5 ay kala Görkem öldü.

Tuncel YILMAZ/DHA