Spor Ünal Aysal adaylığını açıkladı

Ünal Aysal adaylığını açıkladı

Paylaş
Ünal Aysal adaylığını açıkladı

Galatasaray'da beklenen oldu, Cemal Özgörkey'den sonra Ünal Aysal da başkan adaylığını ilan etti

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç'ın desteğini alan Aysal yazılı açıklamayla adaylığını duyurdu.

Aysal, "Ben bugüne kadar adaylık sinyali vermedim" derken, İnan Kıraç’ı kastederek, "Camiamızın saygın bazı üyelerinin bu konuda beni işaret etmiş olmaları tabiatıyla beni gururlandırdı ve ciddi olarak bu görev üzerinde düşündürdü, yüreklendirdi" diye konuştu.

Aysal şöyle devam etti: "Niyetim, olası seçimde direkt aday olmak yerine, bu şerefli göreve talip olacak genç, yetenekli, saygın duruşunu kaybetmemiş arkadaşlara elimden gelebilecek desteği sağlamaktır.

Bununla beraber şartlar gerektiriyorsa başkan adaylığına da talip olurum. Böylece daha fazla yıpratılmadan, gönülden bağlı olduğum Galatasaray camiasına daha fazla faydalı olabileceğimi umuyorum.

Zira, Galatasarayımızın kurumsal ve ekonomik yapısının ve buna bağlı sportif başarısının yeniden tesisinin, tek şahıs veya şahıslar yerine toplumsal bilinçlenme ve elbirliği ile sağlanabileceğine inanıyorum. Galatasaray’ın kişilerin egoları ve kişisel kavgaları ile zaman kaybetmek gibi bir lüksü kalmamıştır."

SPORTİF A.Ş. HİSSELERİ İDDİASINA YANIT

Ünal Aysal, yönetici Mehmet Helvacı'nın, "23.5 milyon dolara aldığı Sportif A.Ş. hisselerini 34 milyon dolara geri sattı" iddiasına da yanıt verdi.

Helvacı'nın kamuoyuna yanlış bilgi verdiğini kaydeden Aysal, "2002'de Galatasaray Başkanı'nın isteğiyle bu hisseleri satın aldım. Bu işlemi yaptık ve Mehmet Helvacı'yı 2 günlük çok kısa mesaisi için o günün şartlarında çok yüksek sayılabilecek bir avukatlık masrafı ödedik.

Sonra kulübe 8 milyon dolarlık muhtelif ödeme yaptım. Hisseleri borsada 34 milyon dolara satıp, paranın tamamını Galatasaray Kulübü'ne direkt ödettirdim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı