Spor Ünal Aysal'dan Fatih Terim gerçekleri

Ünal Aysal'dan Fatih Terim gerçekleri

Paylaş
Ünal Aysal'dan Fatih Terim gerçekleri

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, saat 17.30'da kulüp televizyonunda taraftarın sorularını yanıtladı. Aysal, Fatih Terim'in ayrılı süreci ile ilgili tüm aşamaları içtenlikle anlattı

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, saat 17.30'da kulüp televizyonunda taraftarın sorularını yanıtladı. Aysal, Fatih Terim'in ayrılı süreci ile ilgili tüm aşamaları içtenlikle anlattı.

İşte Galatasaray TV'de Aysal'la Çok Özel adlı programda Ali Kırca'nın sorularını yanıtlayan Aysal'ın tüm açıklamaları;

'HAYALİM GERÇEK BİR AVRUPA TAKIMI'

"Bugün saat 11'de Ali Sami Yen'i mezarında ziyaret ettik. Emin olun o an bizim katkılarımız nedir diye düşündüm. Yaptıklarımız unutuluyor ama yapacaklarımız önemli. Her şey hayallerle başlıyor. Benim Galatasaray için hayalim, gerçek bir Avrupa takımı olması ve bunu her yönüyle kanıtlaması gerektiğine yönelik inancımdır."

'HER ALANDA BİRİNCİLİK...'

"Maddi gücümüze parelel olarak, bazı amatör branşları geliştirmek, bazılarını amatör seviyede bırakmak tercihini yapmak zorunda kalabiliriz. Galatasaray yarıştığı her yerde birincilik için oynamalıdır."

'KHAG'I KÜÇÜMSEMEMEK LAZIM'

"İlk hedefimiz gruptan çıkmak. Çok zor bir kura çıktık. Kopenhag'ı kesinlikle küçümsememek lazım. Ben geçtiğimiz günlerde oynanan futbolun küçümsenmesini anlayamıyorum. Rakibimiz gerçekten başarılı bir takımdı. Bütün oyuncularımızı ve hocalarımızı kutluyorum."

'EN AZ ÇEYREK FİNAL GEREKİR'

"Juventus çok ciddi bir rakip. Kendi sahamızda oynayacağız. Dikkatli olmalıyız. Aksi takdirde Şampiyonlar Ligi maceramız biter. Biz kendimizle yarışıyoruz. Geçen sene geldiğimiz noktanın ilerisine geçmemiz lazım. Sürekliliği yakalamak için en azından eski başarımızı tekrarlamamız gerekiyor."

'FATİH HOCA'YI SEVİYORUM'



"Fatih Hoca'yla iki buçuk sene önce tanıştım. Karşımda beraber çalışacağım bir insan olarak bana göründü. Zaman içinde de yanılmadığımı anladım. Hocayla dostluğa yakın bir ilişki içinde olduk. Onun teknik deneyimleri ben de yoktu, bendeki deneyim de onda yoktu. Galatasaray'ın tarihine mal olmuş bir isim. Hocayı sevmeyen çok az insan olduğunu düşünüyorum. Ben onlardan biri değilim ama her şeyden önce ben bir profesyonelim. Aldığım kararları sadece günün gerçekleri değil, ileride çıkabilecek sorunları düşünerek almalıyım. Biz hocayla aile ilişkilerine kadar yakınlaştığımız bir dönemde bu kaza yaşandı. İki taraf da bunu istemezdi diye düşünüyorum."

'FEDERASYON İSTERSE CEVABIMIZA BAKMAZ'

"Ben de Fatih Hoca da bir yapının içine girdik. En sonunda bu yapının içinde tuzaklar olduğunu farkettik. Hocamız, kendisine verilen imkanları çok iyi kullanmıştır. Yeşil sahadaki bütün başarı ona aittir. 2016'ya kadar hocayla devam etmek istedim. TFF'den teklif geldiği zaman, 4 maç baksın şeklinde, ben olaya hukuki olarak baktım. İçimden gelen ilk şey 'hayır' oldu. Hocayla konuştum. Hoca bana 'Ben Galatasaray'da kalmak isterim' dedi. 'Elimden geleni yaparım, bu milli bir görevdir, reddedemiyiz.' dedi. Hukuki olarak benim böyle bir talebe hayır deme şansım yoktu. Federasyon bizden istediği oyuncuyu, elemanı alabilir."

'CAMİADA RAHATSIZLIK OLUŞTU'

"Demirören'i telefonla aradım. Para almamak kaydıyla sezon sonuna kadar size danışmanlık yapacak dedim. Hocayla da beraber oturup konuştuk, internet sitesinden de bir açıklama yayınladık. Ben Bodrum'daydım. Akşam televizyonu açtım, hoca imza töreni yapıyor. Bundan biraz rahatsız oldum. Federasyonun bundan sonraki açıklamaları da sürekli olacak gibi olunca camia da rahatsızlık oluştu. Daha sonra peş peşe puan kayıpları geldi. Bunlar beni endişelendirdi. Gelen tepkiler üzerine yönetim kuruluna bir karar aldırttım. 2016'ya kadar bir teklif sunduk. 10 gün bir sessizlik oldu."

'REDDETMESİ HAYSİYETİMİZİ KIRDI'

"Antalya maçı sonrası 'Biz kimseyi mutlu etmek için kontrat uzatmayız' dedi. Bu halka açık bir reddedişdir. Bu bizim için hem biraz haysiyet kırıcı oldu. Telefonda mesajlar falan bunlar Fatih Hoca'nın gönderilme sebebi olamaz. Bütün bu gelişmeler, takımın kötü gitmesi, hocanın beyanatları bizi bu noktaya getirdi."

'ŞAMPİYONLUK PRİMİMİZDEN 5 MİLYON KESİLMESİ...'



"İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batıralım. İletişimde bizim de problemlerimiz oldu. Ama bu işin bir plana dayalı olduğu sonradan ortaya çıktı zaten. TFF Başkanı'nın açıklamaları bunun kanıtı zaten. Biz TFF'den çifte standart gördüğümüzü söyleyebilirim. Fatih Hoca'ya verilen cezalar, şampiyonluk primimizden 5 milyon TL kesilmesi, yabancı sınırının kısıtlanması, şampiyonluk kupalarının veriliş şekli. İstikbalde bu tip sorunları yaşamayız inşallah. Bütün takımların federasyondan tek beklentisi tarafsız ve adil olmasıdır."

'BEN BAŞKANI ARARIM DEDİ'

"Bugün konuştuklarımız, o gün yönetim kurulunda da konuşuldu. Ben zaten 24 saat önce Arıboğan'ı hocaya göndermiştim. Gitti ve konuştu. Ben Galatasaray başkanı olarak daha fazla ısrar etmem ve ya Florya'nın kapısında beklemem mümkün değildi. Oradan 'Ben Başkan'ı ararım' yanıtı geldi. Bu cevaptan sonra da karar alındı."

'ÖNCELİĞİM GALATASARAY'DIR'

"Bir yöneticinin en önemli görevi, ileride çıkabilecek sorunu önceden görüp çözebilmesidir. Bu yönetici için riskdir. Ama ben bugüne kadar cesur kararlardan kaçınmadım. Benim önceliğim Galatasaray'dır. Galatasaray'ın lehine olacak her türlü kararı benim aleyhime olsa bile alırım."

'MEDYADA BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR'

"Son günlerde medyamızda çok fazla bilgi kirliliği var. Hocamızla 3 senelik bir anlaşma yaptık ama her senenin sonunda iki tarafın da onayıyla uzayacaktı. İlk senenin ardından, bunu iki senelik yapalım dedik. Bundan sonra iki senelik devam ettik. Eğer tek tek gidiyor olsaydık geçen sene KAP'a bildirim yapmamız gerekirdi. Bundan hareketle 2014'ten sonra iki sene daha uzatma teklifi yaptık. Bu telaşla yapılmış bir durum değildi. Bunda yanlış olan nedir anlamıyorum ama konu edildi bu."

'MERSİN MAÇI HAYAL KIRIKLIĞI OLDU'

"Mersin maçından sonra büyük hayal kırıklığı oldu. Ancak bu hocayı gönderme düşüncesini geliştirmedi. Evet şaşırdık, sinirlendik ama bunu tasarrufa dökmek gibi bir şey aklımızdan geçmedi."'

4 TEKNİK ADAM İLE GÖRÜŞTÜK'



"Mancini'yle daha önce bir görüşme olmadı. 3-4 gün de gelişti. Hocamız da bunu söyledi zaten. Dışarıdan getireceğimiz, haysiyetli bir hocanın böyle bir görüşme yapmayacağı zaten belli. Böyle bir saygısızlığa ne ben düşerim ne de Mancini düşer. Ancak bu iş netleştiği anda çalışmalara başladık. Trapattoni, Advocaat, Hagi ve Mancini'yle görüştük. Trapattoni Juventus maçına çıkamam dedi. Advocaat, milli takım hocası gibi gözüktü gözümüze. Hagi, ciddi bir iş yapıyor onu bırakamam dedi. Burada yürekli, Galatasaray'a sahip çıkabilecek bir Mancini çıktı. Ben yürekli adamı severim. Kararımı ve tercihimi Mancini yönünde kullandım."

'FATİH HOCA G.SARAY'A 3 KERE GELDİ'

"Galatasaray gidip, gelinen bir yerdir. Galatasaray'ın cazibesi yüksektir. Fatih Hocamız 3 kere geldi Galatasaray'a. Bundan sonra da gelecektir. Benim gönlümde yatan bir Hagi var. Ama bildiğimiz Hagi değil. Oğlu Junior Hagi. Galatasaray'ın geleceğine hizmet edebilecek çok yetenekli bir oyuncu."

'HATIRALARIMIZA İHANET ETMEYİZ'

"Florya'da sadece bir resim eksik. O da hocanın kendi isteğiyle aldığı bir fotoğraf. Biz hatıralarımıza sadığız. Galatasaray bir gelenekler kulübüdür. Bunlara ihanet etmeyiz. Bu gelenekleri yaratanlara da nankörlük etmeyiz."

'TERİM'İN İSTEMEDİĞİ KİMSEYİ TRANSFER ETMEDİM'

"Hocanın istemediği hiç bir oyuncuyu transfer etmedim. Benim sözüne en çok güveneceğim insan takımın hocasıdır. Bütün oyuncular hocanın onayıyla ya da hocanın işaretiyle alınmıştır. Ben bu tip riskler almam. Sneijder hocanın listesinde olmasa ben niye alıyım. Drogba'nın haberi de önce hocaya gitmiş. O bize söyleyince harekete geçtik."

'SNEIJDER TERİM'İ ŞİKAYET ETMEDİ'



"Sneijder'i geldiği gün gördüm sadece. Ondan sonra bir daha konuşmadım ve görmedim. Benim gözümde bir oyuncu hocasını şikayet ederse küçülür."

'BÜLENT TULUN BÜYÜK HATA YAPTI'

"Bülent Tulun tecrübesindeki bir yönetici için otobüse oturması büyük bir hata. Bana kalırsa bir dalgınlık sonucu olduğunu düşünüyorum. Kasıtlı olduğunu düşünmüyorum. Yaparsa ilk reaksiyonu benden alır. Saygısızlık için böyle bir şeye teşebbüs ettiğine inanmak istemiyorum."

'SEÇİM 2016'DA OLUR'

"Kongre ve tüzük meselesini hukuki olarak araştırdık. Sorduğumuz isimler, seçim Mayıs 2016 olacak dedi. Divan'a verdik. Divan kabul etmedi. Galatasaray Üniversitesi'ne sordu. Galatasaray Üniversitesi'ndeki komisyondan çıkan sonuçta seçimin 2016'da olacağına dair. Benim kendime tanıdığım süre, hedeflere vardığım gündür. Ben bu hedeflere varırsam, erken de bırakabilirim. Ben hedeflere bağlı olarak burdayım. Yarın bir gün Genel Kurul seçim istiyoruz derse yine yaparız. İsteyen aday olur ama ben aday olmam. Galatasaray başkansız kalmamıştır, çok da iyi bir başkan gelebilir."

TEKNİK İFLAS İDDİALARI

"Teknik iflas, özkaynaklarınızın ekside ve ya artıda olmasına göre kullanılan bir tabirdir. Siz her türlü ödemeyi yapabilirsiniz, çalışanlar şikayetçi değildir, alacaklılar şikayetçi değildir ama siz yine de teknik iflasta olabilirsiniz. Bunun nedeni sermayenin küçük olmasıdır. Bunun iflasla bir alakası yoktur. Bu bir muhasebe yazım olayıdır. 2012 Mayıs'ta 252 milyon dolar olan eksi sermaye, sermaye artırımıyla birlikte 70 milyon eksi sermayeye düştük. Şimdi yeni bir sermaye artışıyla bunu 52 milyon artı sermayeye çevireceğiz."

'YABANCI OYUNCULARIMIZ ŞU ANDA MAĞDUR'



"Yabancı oyuncularımız şu anda mağdur durumda. Oyuncu oynamak için gelir. Zinde ve formda kalması için ona karşı vecibelerimiz vardır. Avrupa'da bizim Türk oyuncuların yerli statüsünde oynaması hakkı varsa, Avrupalıların da aynı hakkı olmalıdır. Burada Galatasaray'ın yapabileceği bir şey yok ama oyuncularımız bireysel olarak konuyu yargıya taşıdılar."

'ÇATIYI KAPATMA PROJEMİZ YOK'

"Çatıyı kapatmak gibi bir projemiz yok şu anda. Ama stadın sorunları bitmiyor. Zemini çözdük, ışık alma sorununu çözmeye çalışıyoruz. Isıtma sistemleri takılmaya başlandı. Doğalgazın bağlanmasını bekliyoruz. Önümüzdeki ayın ilk haftasında tamamlanmasını bekliyoruz. Bağlantı yolları konusunda sadece ricacı olabiliyoruz. Ama bölge süratle gelişen bir bölge. Bu bölgenin sorunları çözülürken, stadın da sorunları çözülecek."

DROGBA MÜJDESİ


"Drogba bırakmak istemediğini, daha oynayabileceğini söyledi. Bizim kesinlikle bir kontrat teklifimiz olacak, onun da hayır diyeceğini düşünmüyorum."

'BRUMA'YI SONUNA KADAR TAKIMDA İSTERİM'

"Ben Bruma'yı Galatasaray'ın istikbalinde önemli rol oynayacak bir futbolcu olarak görüyorum. Bruma bizi başarıya götürecekse, sonuna kadar tutmak isterim elimde. Para her şey değildir."

'G.SARAY'IN İSTİKBALİ YERLİLER ÜZERİNE...'

"Yabancı konusunda bir değişiklik olsa da olmasa da biz genç yerli oyunculara yatırım yapacağız. Galatasaray'ın istikbalini onlar üzerine kurmak istiyorum."

F.BAHÇE'NİN YENİ YÖNETİMİ...


"Prensip olarak her maça gitmiyorum. Ama derbi konusunda kararımı vermedim. Yeni Fenerbahçe yönetimiyle diyalog kurulabilirse tabi ki de giderim. İnşallah yeni yönetimle birlikte Fenerbahçe ve Galatasaray el ele Türk futbolunu yüceltirler."

"Bu ateş üfleyerek sönmez reaksiyonunun ne kadar gerçek olduğunu görüyorum. O gün federasyonumuz gerekli kararları alsaydı, Türk futbolu bundan bu kadar zarar görmezdi. Bütün kulüplerimizin hisseleri 3'te 1'e düştü. Yatırımcı buradan zarar gördü. Bunun sebebi 3 Temmuz'dur. Bu olaylar olmasaydı, Türk sporu bu kadar zarar görmeyecekti."

'KULÜPLER BİRLİĞİ HOLDİNGLEŞMELİ'

"Bizi başarıya götürecek tek gerçek birlik olmaktır. Benim de görevim budur. Türk futboluna dair en büyük beklentim organize olmasıdır. Kulüpler Birliği toplanarak holdingleşmeli ve kendi kaderini belirlemelidir. Bu Almanya'da, İspanya'da böyledir. Türkiye'de neden olmasın. Bu konuda Galatasaray önderlik görevini üstlenecektir. İnşallah diğer kulüplerimiz de bizle birlikte olurlar."

6

Haberin Devamı