Ekonomi Üniversite desteğiyle servis elemanı yetiştirecek

Üniversite desteğiyle servis elemanı yetiştirecek

Paylaş
Üniversite desteğiyle servis elemanı yetiştirecek

Yiyecek-içecek sektöründeki eğitimli personel ihtiyacını karşılamaya yönelik kurulan Servis Sanatları Akademisi (SSA), mezunlarına Okan Üniversitesi onaylı sertifika verecek

Gülay Zaim

Yiyecek ve içecek sektöründeki eğitimli personel ihtiyacını karşılamaya yönelik kurulan Servis Sanatları Akademisi (SSA), eğitimlerine başlıyor. Okan Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşecek eğitimler sonunda mezunlara, üniversite onaylı sertifika veriliyor.

Sektörde uzun yıllar yöneticilik yaptıktan sonra SSA’yı kurmaya karar verdiklerini kaydeden Okan Koç ve Kader Salman, sektörde talep ve ihtiyacın çok fazla olduğunu, bu yıl 1000 mezun vermeyi hedeflediklerini belirttiler.

Hizmet kalitesi artacak

Akademinin, servis elemanı, cafe-restoran yönetimi ve barista (kahve barmeni) olmak üzere üç alanda eğitim sunduğunu söyleyen Yönetici Ortak Kader Salman, farklı süreler içeren programların ücretlerinin 590 liradan başladığını, kolaylık olarak ücreti 10 taksite böldüklerini belirtti.

Kader Salman, “Sertifika programları ile yiyecek ve içecek hizmetleri alanında kariyer yapma imkanı sunarken, kurumlara, hizmet kalitelerini yükselterek farklılıklarını ortaya koyma imkanı tanıyoruz” diye konuştu.

35 firma ile işbirliği

“Mezunlar, Okan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Gastronomi Bölümü’nden sertifika alıyor” diyen Kader Salman, eğitimlerin, alanlarında referans kabul edilen profesyoneller tarafından sağlandığını kaydetti.

Salman şöyle konuştu: “Katılımcılar, başta ulusal ve uluslararası gıda zincirleri olmak üzere tüm yiyecek-içecek işletmelerinde çalışabilecek. Mezunları şu anda anlaşmalı olduğumuz 35 firmaya yönlendireceğiz. Bu sayı artmaya devam ediyor. Katılımcı dilerse 3 ay içinde eğitimi tekrar alabiliyor.”

İstihdama katkıda bulunacak

Programı yaparken, iş hayatının akademik ayağının da olmasını arzu ettiklerini ve bunu Okan Üniversitesi ile sağladıklarını söyleyen Yönetici Ortak Okan Koç, akademinin amacının sektöre vasıflı bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti.

“Bize direkt başvuru yapan bireysel katılımcılar olduğu gibi şirketlerin ihtiyacı olan personeller de tarafımızdan eğitiliyor” diyen Koç, sektöre istihdam sağlamanın yanı sıra var olan personelin eğitilmesi konusunda da katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Üç alanda eğitim veriliyor

Servis Sanatları Akademisi’nde sunulan Servis Elemanı eğitim programı 32 saatten oluşuyor ve 590 lira olarak fiyatlandırılıyor. ‘Cafe-restoran eğitimi’ ise yönetici lider yetiştirmeyi hedefliyor.

48 saat süren ve ücreti 790 lira olan program, sektör deneyimini kazanmış, yetenekli ve bilgili personelin kariyer hedeflerinin önünü açmayı planlıyor. Kahve hazırlama tekniklerinin yer aldığı Barista programı 32 saat sürüyor. Fiyatı ise 690 lira. Eğitimler 20 kişilik sınıflarda gerçekleşiyor.

Okan Üniversitesi‘nden sertifika

alacaklar Okan Koç, Gastronomi Bölümü’nün Türkiye’de bir ders olarak okutulduğu iki üniversiteden birinin Okan Üniversitesi olduğunu söyledi.

Okan Üniversitesi’nin projeye müfredat, eğitmen gibi destekler sunduğunu belirten Okan Koç, “Dersler İstanbul Anadolu Yakası’nda gerçekleşecek. Farklı lokasyon olarak, Avrupa Yakası’ndaki Okan Üniversitesi kampüsünü de kullanacağız. Eğitim salonlarından, sürekli eğitim merkezi olarak da teknik destekler alabileceğiz. Öğrencilerimiz, akademik olarak da destekleniyor olacak böylece” dedi.

Uygulamalı ‘iş görüşmesi’

Okan Koç, eğitim programları hakkında şu bilgileri verdi: “Eğitimler sonunda katılımcılara ücretsiz ‘İşe Başlıyorum’ ve ‘Sektör Tecrübeleri’ adı altında, cv (özgeçmiş) hazırlama, iş görüşmeleri alanlarında seminerler sunuluyor ve her ay sektörün önde gelen bir ismi tecrübelerini öğrencilerle paylaşıyor.

Seminerde uygulamalı mülakat teknikleri, mülakatlarda beden dili ve kişisel imaj gibi eğitimler de verilecek. Sektörün önde gelen markalarıyla gerçekleştirilen işbirlikleri ile mezunlar, hemen işe yönlendirilecek. Eğitimlerimiz 17 Temmuz’dan itibaren başlayacak.”

2

Haberin Devamı