Gündem Üniversite kaydına e-devlet kolaylığı

Üniversite kaydına e-devlet kolaylığı

Paylaş
Üniversite kaydına e-devlet kolaylığı

Yükseköğretim Kurulu tarafından başlatılan ve e-devlet üzerinden elektronik kayıt imkanı sunan 32 üniversiteden biri olan Bülent Ecevit Üniversitesi ilk günden yoğun ilgi gördü

İlk kez bu yıl uygulamaya konulan e-devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işlemleri, 26 Ağustos 2014 tarihinde başladı. Öğrencilere büyük kolaylık sağlayan e-kayıt uygulamasının devam ettiği BEÜ’de, farklı bölümlere kayıt yaptıracak öğrencilerin uygulamaya yoğun ilgi gösterdikleri görülürken, ilk iki saat içerisinde bu yolla üniversiteye kaydolan öğrenci sayısı 500’ü aştı.

Haberin Devamı

Elektronik kayıt sistemi üzerinden 2 Eylül 2014 tarihine kadar devam edecek e-kayıt uygulamasını tercih etmeyen öğrenciler, 1-5 Eylül tarihleri arasında da şahsen başvurarak kayıt yaptırabilecekler. BEÜ’de 2014-2015 Akademik Yılı ders kayıtları ise 8-12 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Muharrem Sarıkaya, üniversiteye kayıt işlemlerine getirilen yenilik hakkında şöyle dedi:

"Yükseköğretim Kurumu tüm üniversitelere bir yazı göndererek, e-kayıt uygulaması başlatıldı. Üniversitelerin kendilerine müracaat da bulunmasını istedi. Biz de katılabileceğimizi bildirdik. Yapılan yazışmaların sonucunda işlemlerin başlatılması istemişti. Öğrencilerimiz 26 Ağustos - 2 Eylül 2014 tarihleri arasında isterlerse internet üzerinden e-kayıt yaptırabiliyorlar. Dilerlerse de şahsen müracaat edebilirler. E-devlet üzerinden 500’ün üzerinde öğrencimiz kayıtlarını yaptırdılar. Öğrencilerimiz 8 gün 24 saat kayıt imkanına sahip oldular. Günün her saatinde öğrencilerimiz e devlet üzerinden kayıtlarını yaptırabiliyorlar."

Haberin Devamı