Ekonomi Üniversite mensuplarına 1 milyon liralık fırsat

Üniversite mensuplarına 1 milyon liralık fırsat

Paylaş
Üniversite mensuplarına 1 milyon liralık fırsat

1 milyon liralık ödüllü 'birFİKRİNmiVAR?' yarışması bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. Yarışmaya yüksek öğrenim gören yerli, yabancı öğrenciler ile akademisyenler katılabilecek

ÜÇÜNCÜ KEZ DÜZENLENİYOR

Haberin Devamı

Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), LabX ve Özyeğin Üniversitesi önderliğinde hayata geçirilen ‘birFİKRİNmiVAR?’ yarışması bu yıl üçüncü kez düzenlenecek.

Gençlere girişimcilik ruhunu aşılamayı amaçlayan yarışmada kazananlara 1 milyon liralık ödül dağıtılacak. Son başvuru tarihi 28 Şubat olan yarışmanın geçen yılki birincisi 300 bin TL sermayeyle kendi şirketini kurdu. Yarışmaya Türkiye’de ve yurtdışında yüksek öğrenim gören yerli, yabancı öğrenciler ile akademisyenler katılabilecek.

YA ZENGİN OL YA KAYAK YAP

Yarışmanın tanıtım toplantısında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Çocuklarınızı 6-7 yaşında çalıştırın demek istiyorum ama ‘vicdansız’ derler. Ben 7 yaşında başladım. O dönem tatil yoktu. Ya zengin olmayı, ya kaymayı tercih edeceksin. Türkiye’de nüfusun yüzde 65’i 30 yaş altında. Bu potansiyelin doğru yönlendirilmesi durumunda ülke şahlanır. Doğru yönlendirilmezse umutsuz insanlar olur. Bu nedenle çocukların erken yaşlarda çalıştırılması gerektiğini söylüyorum” dedi.

Haberin Devamı