Cumartesi Postası Üniversite mezunu şortlu kızlar otomobil yıkıyor

Üniversite mezunu şortlu kızlar otomobil yıkıyor

Paylaş
Üniversite mezunu şortlu kızlar otomobil yıkıyor

Bugünlerde sokakta elinde bez ve spreylerle otomobil temizleyen şortlu, tırnakları ojeli genç kızlar görürseniz hiç şaşırmayın

Eylem KESKİN-POSTA

eylem.keskin@posta.com.tr

“Kadınlar erkeklerden daha titiz, temizlikte erkeklerden daha tecrübeli” düşüncesiyle yola çıkan Ergin Kayabaşı ve Mert Zandalı’nın Türkiye’ye getirdiği Dry Car Care Oto temizleme sisteminde çoğu üniversite mezunu genç kızlar çalışıyor.

Birbirinden güzel bu kızlar otomobilinizi özenle temizliyor, hatta özel bir spreyle parlatıyor. Bugünlerde sokakta elinde bez ve spreylerle otomobil temizleyen şortlu, tırnakları ojeli genç kızlar görürseniz hiç şaşırmayın. Üstelik bu manzara İstanbul’un herhangi bir yerinde karşınıza çıkabilir. Siz çağırıyorsunuz, onlar otomobilinizi olduğu yerde temizliyor...

OJEMDEN VAZGEÇMEM

Deniz Güler Sakarya Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü ikinci sınıf öğrencisi. O aslında oto temizliği yaparak bir yandan harçlığını çıkarıyor bir yandan kariyer planlaması yapıyor. Hedefi Dry Car Care bayisi açıp işinin patronu olmak. Bu yüzden çekirdekten yetişiyor.

Bir otomobili temizlemenin hiç de kolay olmadığını söyleyen Deniz Güler “Otomobil temizlemeyen birinin oto temizleme dükkanı açabileceğini düşünmüyorum. Önce işi öğrenmek lazım” diyor. Ailesindeki erkeklerden de tam destek aldığı için çok mutlu olan Derya iyi de para kazandığı için işinden memnun. Deniz her sabah özenle üniformasını giyiyor, saçını fönlüyor, makyajını yapıyor ve en güzel haliyle işinin başına geçiyor.

‘Erkek işi yapıyor diye kadınlığından vazgeçmediğini’ söyleyen Deniz “Kılık kıyafetime ve kendime her zaman özen gösteririm. Oto temizleme yapıyoruz diye ojemden vazgeçmem. Özellikle kadınlar arabalarını bizim temizlediğimizi görünce çok mutlu oluyorlar. Oto temizlemeye bir kadın bir erkek gittiğimiz için de eşlerini kıskanmıyorlar. Ama bir gerçek var ki o da kadınlarının otomobillerinin daha pis olduğu! Otomobilin her yerinden çöp çıkıyor. Bir bakıyorsunuz çekirdek kabukları, bir bakıyorsunuz kağıt mendiller, yiyecek kırıntıları. Erkeklerin otomobilleri ise genelde çamurlu oluyor” diyor.

Derya ve Deniz’in en büyük hedefi ise birlikte bir oto temizleme bayii açıp ortak olmak. Bunun için var güçleriyle çalışıyorlar. Yanlarında da mutlaka kadın çalıştıracaklarını söyleyen iki arkadaş “Bizim bayimizde belki de hiç erkek olmaz” diyor...

MÜŞTERİLER BİZİ İZLİYOR

Derya Özkılınç 22 yaşında bir genç kız. Güzel ve alımlı. Hani sokakta yürürken görseniz manken sanabilirsiniz. İstanbul Üniversitesi Radyo TV Yayıncılığı mezunu. Ne mankenliği ne de radyo televizyonu seçmiş Derya. Öğrenciyken başladığı oto temizleme işi mesleği olup çıkmış. Mezun olduktan sonra da mesleğini yapmak yerine oto temizleme işine devam etmeye karar vermiş. İşini yaparken düşündüğü kadar zorlanmadığını söyleyen Deniz Gürel “Gerçekten çok eğleniyorum. Kendi masraflarımı da çıkarıyorum. Ayrıca öyle sanıldığı kadar pis bir iş de değil. Sonuçta ev değil araba” diyor.

Derya’nın oto temizleme yapmasına özellikle arkadaşları çok şaşırıyormuş. “Çok güzelsin, hangi işi istersen yapabilirsin” diyen arkadaşlarına “İşimi severek yapıyorum” diye cevap veriyormuş. Sadece arkadaşlarının değil, oto temizleme yaptıran müşterilerin de çok şaşırdığını söyleyen Derya Özkılınç “Her günümüz bir macerayla geçiyor. Genelde bir kadın ve erkek olarak işe gidiyoruz. Beni görenler ‘Yok artık arabamı sen mi temizleyeceksin?’ diyor ve başımızdan ayrılmıyorlar. Biz otomobili temizlerken onlar da bizi seyrediyorlar” diyor.

AYDA 750 TON SU TASARRUFU SAĞLANIYOR

Mert Zandalı ve Ergin Kayabaşı iki iyi arkadaş. Ergin Bey Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü mezunu. Mert Bey ise aynı üniversitenin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirmiş. Mesleklerini çok seviyor olmalarına rağmen iş hayatlarında kendilerine farklı bir yol çizmişler. Yurt dışında sıklıkla kullanılan susuz oto temizleme sistemini Türkiye’ye getirmişler. 4 yıl önce Dry Car Care Oto Temizleyici’yi açan iki arkadaş susuz oto yıkama yapıyor ve içlerindeki girişimci ruhu da burada ortaya çıkarıyor.

Su kullanılmadan yıkanan arabalarla yüksek miktarda su tasarrufu yapıyorlar. Sistemle, otomatik yıkama makinelerinde 70 litre, hortumla yıkamada ise 150 litre olan su israfı önleniyor. Günde 10 araç temizlendiğini düşünürsek bu, 1 ayda 30 ton su tasarrufu anlamına geliyor. 25 bayisi olan Dry Car Care ayda 750 ton su tasarrufu sağlıyor. Araba temizliğinde kullanılan solüsyonlarda da çevreci bir politika izleniyor.

Küresel ısınmaya önlem olarak gelişmiş ülkelerde uygulanan, Dry Car Care oto-kuru temizleme sisteminde organik maddeler kullanılıyor. Üstelik arabanızı temizletmek için siz oto yıkamacıya gitmek zorunda kalmıyorsunuz. Çünkü onlar sizin ayağınıza geliyor. İster siz uyurken evinizin önüne, isterseniz iş yerine geliyorlar. Yer sınırı yok, yapmanız gereken tek şey iletişime geçmek. www.drycarcare.com

2

Haberin Devamı