Gündem Üniversite mi ticarethane mi?

Üniversite mi ticarethane mi?

Paylaş
Üniversite mi ticarethane mi?

Taksitlerini geciktiren Haliç Üniversitesi'nden 400 öğrenci bugün finallere alınmayınca, okul önünde basın açıklaması yaptı

Rektörlüğün bulunduğu Mecidiyeköy Yerleşkesi'ne sabah saatlerinde gelen öğrenciler kapıya asılan, final sınavlarına alınmayacakları, ancak, 15 Haziran tarihine kadar yükümlülüklerini yerine getirdikleri durumda telafi sınavı yapılacağı yazılı rektör vekili Prof. Dr. Sait Sevgener imzalı yazıyı gördü.

Öğlen saatlerinde bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler, "Finallere taksit taksit", "Ödüyoruz gündüz gece", "Bu ticarethanede grev var" yazılı dövizler taşıdı.

"İNSANİ OLMAYAN DAVRANIŞLAR"

Grup adına Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencisi Apdülsamet Çalışkan bir açıklama okudu. Açıklama şöyle: "Üniversitemiz insani ve hukuki olmayan davranışlar sergiliyor. Mali yükümlülüklerini yerine getirmediğimiz gerekçesi ile sınava almıyoruz.

Hükümlülüklerimizi sene başında yerine getirdik. Hiçbir yönetmelik ve yükümlülükte öğrencilerin sınava alınmaması gibi bir madde yok. Taksitlendirme sistemimiz var. Peşinatı ve taksitleri ödüyorsunuz.

Eğer kayıt olduktan sonra bu hükümlülüğünüzü yerine getirmezseniz, okulun muhatap olacağı resmi evraka imza atan kişidir. Hacizse haciz yapılır. Ancak sınava alınmamak gibi bir durum kesinlikle söz konusu olamaz.

15 TL İÇİN İÇERİ ALINMADILAR

Burada 15 TL için içeriye alınmayan arkadaşlarımız var. Kimimizin babası esnaf, kimisi ticaret erbabı. Bir şekilde para kazanıyor. Orta halli insanlarız. Bizi sınava sokarsınız. Kaydınızı dönem başında yaptınız. O dönem boyunca okutmak zorundalar.

Mali yükümlülüğümüzü yerine getirmezsek, ikinci döneme kayıt yaptırmayabilirsiniz. Geçmişten borcunuz yoksa ikinci döneme kayıt yaptırma hakkımız var"

REKTÖR VEKİLİ: PARAYI ÖDERLERSE SINAVA GİREBİLİRLER

Haliç Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sait Sevgener ise "Bu uygulamayı 10 gün önce duyurduk. Ya icra yoluna gideceğiz, ya da üniversitemiz yönetmeliğinin 5'inci maddesini uygulayacağız.

Ellerinden sınav hakkını almadık. Bugün sınava giremezlerse, yükümlülüklerini yerine getirdikleri durumda ayın sonuna kadar bu hakları saklı" dedi.

Bu arada 4900 öğrencisi olan Haliç Üniversitesi'nde ödemelerini geciktiren 400 öğrenci olduğu ve üniversitenin yaklaşık 2 milyon TL alacaklı olduğu belirtildi.

Ümit TÜRK/İSTANBUL (DHA)

2