Gündem Üniversite öğrencilerinden 'gebelik testi' protestosu

Üniversite öğrencilerinden 'gebelik testi' protestosu

Paylaş
Üniversite öğrencilerinden 'gebelik testi' protestosu

Ege Üniversitesi'nde öğrenim gören bir grup kız öğrenci, Mediko'da yapılan gebelik testi sonuçlarının izinsiz olarak ailelere gönderildiğini öne sürerek, bunu protesto etti

Ege Üniversitesi’nde (EÜ) öğrenim gören bir grup kız öğrenci, Mediko’da yapılan gebelik testi sonuçlarının izinsiz olarak ailelere gönderildiğini öne sürerek, protesto etti. EÜ Edebiyat Fakültesi bahçesinde buluşan öğrenciler, EÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Baskanlığı bünyesinde öğrencilere sağlık hizmeti veren Mediko’ya geçen hafta giden bir arkadaşlarına gebelik testi yapıldığını, test sonuçlarının da izni olmadan ailesine gönderildiğini savundu.

Haberin Devamı

Uygulamayı protesto eden öğrenciler, sloganlar atarak Mediko binası önüne kadar yürüdü. Grup adına açıklama yapan Yeliz Çam, tecavüz ve taciz olaylarının gün geçtikçe arttığını öne sürerek, "Kadın bedeninin aşağılanması sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. Kürtaj yasası, aile planlaması olarak 3 çocuk istenmesi ya da gidilen hastanelerde gebelik testinin uygulanması ve sonuçlarının ailelere gönderilmesi şeklinde kendisini göstermeye devam ediyor" dedi.

Çam, cinsiyetçiliği meşrulaştıran, kadını sosyal yaşamda yok sayan ve kadına karşı işlenen suçları normalleştiren anlayışa karşı mücadele edeceklerini söyledi. Açıklamanın ardından grup üyeleri Mediko önündeki yola mor boya ile "Evde, okulda, karakolda, hastanede tacize son" yazdı.

Haberin Devamı

AA