Eğitim - Kariyer Üniversite tercihi için yarın son gün

Üniversite tercihi için yarın son gün

Paylaş
Üniversite tercihi için yarın son gün

Üniversite tercih dönemi, yarın sona erecek. Ancak hâlâ kararsız ya da son dakikayı bekleyen adaylar olabiliyor. Onlardan biriyseniz, bu 4 maddeyi dikkatli okuyun

İyi bir üniversite için aylardır uğraşan öğrencilerin tercih süreci yarın sona erecek. Hâlâ listelerini hazırlamamış hatta karar verememiş adaylar bulunuyor. Listeniz hazırsa da, bu 4 maddeye göz atın. Çünkü değiştirme şansınız var.

1- Sıralamaya göre tercih yapın

Puana göre değil, sıralamaya bakarak liste oluşturun. Çünkü puanlar yıla göre değişebilir. Bazı bölümlerin başarı sırası barajlarına da dikkat. Puanınız barajın altındaysa ölü tercih yaparsınız. Uzmanlar, son tercihin adayın sıralamasının altında olmasını da öneriyor.

2- Özel koşulları iyi okuyun

Bazı programlarda cinsiyet, vatandaşlık, sıralama barajı ve sağlık durumu gibi kriterler olabiliyor. Bunlar belirli kişiler için ayrılan kontenjanlar.

3- Çevre etkisine kapılmayın

Bölüm tercihi aynı zamanda meslek seçimi. Aileler bazen baskı oluşturabiliyor. Aday çevrenin de fikrini almalı ancak son kararı kendi vermeli. Kişilik, yetenekler, istekler göz önünde bulundurulmalı. Ayrıca “Yeter ki bir yere yerleşeyim” düşüncesiyle hareket edenlerin okulu yarıda bırakabildiğini unutmayın.

4- Kod yazımlarına dikkat

‘Tercih süresi’ içinde listenizde değişiklik yapabilirsiniz. İşlemlerinizi noktaladıktan sonra bir çıktı alıp, saklayın. Bölümlerin kodlarını doğru yazdığınızdan emin olun. Birkaç kez, başkalarıyla kontrol edin.

Haberin Devamı