Eğitim - Kariyer Üniversitelerin bölünmesine tepkiler büyüyor

Üniversitelerin bölünmesine tepkiler büyüyor

Paylaş
Üniversitelerin bölünmesine tepkiler büyüyor

İstanbul Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye’nin 10 köklü üniversitesinin bölünmesine yönelik kanun tasarısına tepkiler büyüyor. Düzenlemenin geri çekilmesi için binlerce imza toplandı

20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Eğitim Komisyonunda kabul edilmişti. Aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes üniversitelerinin de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümleri yeni kurulacak üniversitelere bağlanıyor. Söz konusu tasarıyla 16 devlet üniversitesi kuruluyor. Tasarıya özellikle İstanbul Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi gibi tarihi okullarda okuyan öğrenciler ve üniversite hocaları büyük tepki gösteriyor.


İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI


İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsü önünde her gün protesto gösterisi düzenleniyor, Gazi Üniversitesi’nde de bölünmeye karşı eylemler devam ediyor. Öğrenciler “Üniversiteliler açısından birçok mağduriyet yaşanması söz konusu olduğu için bu tasarıyı reddediyoruz” dedi. Üniversitelerin bölünmesine karşı binlerce imza toplandı. #fakultemedokunma #universitemedokunma etiketiyle başlatılan imza kampanyalarına akademisyenler de destek veriyor.

Haberin Devamı