Gündem Üniversiteli kızın 'engelli taklidi' videosuna Savcılık soruşturma başlattı

Üniversiteli kızın 'engelli taklidi' videosuna Savcılık soruşturma başlattı

Paylaş
Üniversiteli kızın 'engelli taklidi' videosuna Savcılık soruşturma başlattı

Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi R.K., Dünya Engelliler Günü'nde bindiği otobüste engellileri taklit etmeye çalıştığı paylaşımı büyük tepki çekti. Rencide eden video için üniversite inceleme başlatırken, Savcılık da soruşturma açtı. Aynı öğrenci, yeni bir video çekerek özür diledi

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi R.K.'nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tramvayda çektiği görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

R.K., görüntülerde tramvay hareket halindeyken engelliler için ayrılmış bölüme geçip, özel emniyet kemerini bacağına takarak engelli taklidi yapıyor. Yanında bulunan diğer kız öğrenciler de gülerek arkadaşlarının görüntüsünü çekip sosyal medyada paylaştı.

ÖZÜR VİDEOSU YAYIMLADI: ALKOLLÜYDÜM!


Paylaşımın ardından R.K.'ya tepki yağdı. Artan tepkiler sonrası kız öğrenci, yeni bir görüntü çekerek herkesten özür diledi. R.K., özür videosunda, "Yaptığım hiç hoş bir şey değildi. Bunu sonradan fark ettim, çok pişmanım. Benim de engelli bir kuzenim var, bunu normal bir kafayla kesinlikle yapmam. Videoyu izlediğimde bunu ben mi yapmışım diye düşündüm. Arkadaşlarımla alkol almıştım, bunu kasıtlı yapmam. Ben engellilere yönelik etkinliklere giden biriyim" dedi.

ÜNİVERSİTE TEPKİ GÖSTERDİ


Akdeniz Üniversitesi de resmi sosyal medya hesabından R.K.'ya tepki gösterdi. Üniversite, yaptığı paylaşımda, "Hiçbir zaman rastlamak istemediğimiz bu çirkin tavırlarla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır. Üniversite olarak en hassas olduğumuz konulardan biri olan engelli bireylerimiz ile ilgili bu tür çirkin bir olayda adımızın geçiyor olmasından büyük üzüntü duyuyoruz" ifadesini paylaştı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI


Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı da, rencide edici taklit paylaşımıyla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Toplu taşıma aracı içerisinde engelli vatandaşlarımız için ayrılmış özel alanda çekilen video ve fotoğrafların sosyal medyada paylaşıldığı tespit edilmekle, yapılan bu paylaşımların toplumumuzun değerlerine hakaret içermesi ve alenen aşağılamaya yönelik olduğu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca Türk Ceza Kanunu’nun 216/2 maddesi (Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama) ve Türk Ceza Kanunu’nun 125/1-4 maddesi (Hakaret) uyarınca resen soruşturma başlatılmıştır."



DHA