Türkiye (Son Dakika) Üniversiteli Muratcan’ın katili konuştu: Havaya ateş etmek isterken silah patladı

Üniversiteli Muratcan’ın katili konuştu: Havaya ateş etmek isterken silah patladı

Paylaş
Üniversiteli Muratcan’ın katili konuştu: Havaya ateş etmek isterken silah patladı

Antalya’da tartıştığı üniversite son sınıf öğrencisi Muratcan Öztürk’ü (23) çorbacı çıkışında tabancayla alnından vurarak öldüren Bülent K., mahkemece tutuklandı. 2002 yılında da cinayet işleyen ve 6 yıl cezaevinde kalan Bülent K., "Bu olayda, kendimi ve arkadaşlarımı koruma amaçlı havaya ateş ettim. İkinci defa havaya ateş etmek isterken silah patladı" dedi

Geçen ağustos ayında Antalya'da bir çorbacıya giden Akdeniz Üniversitesi Maliye Bölümü son sınıf öğrencisi Muratcan Öztürk ile müşteri arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. İş yeri çalışanları ve diğer müşteriler, araya girerek tarafları ayırdı.

Haberin Devamı

Çorbacıdan çıkan taraflar, dışarıda yeniden kavgaya tutuştu. Kavga sırasında Muratcan Öztürk, alnından tabancayla vuruldu. Muratcan Öztürk, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Öztürk, 5 Eylül’de yaşamını yitirdi.

MANAVGAT’TA GÖZALTINA ALINDI

Polisler çevredeki iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek kaçan kişinin Bülent K. olduğunu belirledi. Geçen pazartesi günü Manavgat ilçesinde gözaltına alınan Bülent K., dün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından sulh ceza hakimliğine çıkarılan Bülent K., gece geç saatlere kadar süren yargılama sonucu ’kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

’DOLDUR BOŞALT YAPARKEN ATEŞ ALDI’

Bülent K., s verdiği ifadesinde pişman olduğunu söyledi. Korkutmak için havaya ateş ettiğini kaydeden Bülent K., "Silah tutukluk yapınca doldur boşalt yaptım ve o sırada ateş aldı" dedi.

Haberin Devamı

CİNAYETTEN HAPİS YATMIŞ

Eğlence merkezinde güvenlik şefi olarak çalışan Bülent K.’nin daha önce de cinayet suçundan hapis yattığı ortaya çıktı. Bülent K., 2002 yılında tutuklandığını ve 2008 yılında tahliye edildiğini de anlatarak ifadesinde şunları kaydetti:

"O tarihten beri silah taşırım. Olay anında yanımda olan kardeşim Erdal’ın nerede olduğunu bilmiyorum. Kardeşimde silah yoktu. Kendisi güvenlik müdürüdür. Silahını her zaman iş yerinde bırakır. Karşı tarafa ’Gelmeyin’ şeklinde telkinlerde bulunmaktaydı. Bizim olduğumuz grupta benim dışında kimsede silah yoktu. Karşı taraf 4 kişiydi ve hepsinde bıçak vardı. İsteyerek kimseyi öldürmedim. Sadece kendimi ve arkadaşlarımı koruma amaçlı havaya ateş ettim. İkinci defa havaya ateş etmek isterken silah patladı."

Süleyman/ANTALYA, (DHA)