Gündem Üniversiteli Senem'i dalgalar aldı

Üniversiteli Senem'i dalgalar aldı

Paylaş
Üniversiteli Senem'i dalgalar aldı

Üniversiteli Senem'i dalgalar aldı

Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde arkadaşlarıyla sahilde gezintiye çıkan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Senem Kasap, iskeleye çıktığı sırada dalganın çarpması sonucu denize düşerek kayboldu.

Haberin Devamı

Olay dün saat 22.00 sıralarında Fındıklı'nın Merkez Mahallesi'nde bulunan 30 metre uzunluğundaki iskelede meydana geldi. Rize Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksekokulu öğrencileri Senem Kasap, Çiğdem Çelik, Mehmet Öztel, Berşay Yiğit, Emre Öztaş, Ahmet Yılmaz, Mustafa Düz ve Esme Korkmaz, gezinti yapmak için kaldıkları yurttan çıktı. Gençler, yürürken bir iskelenin üzerine çıkıp denizi seyretmek istedi. Bu sırada büyük bir dalganın iskeleye vurması sonucunda Büro Yönetimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Senem Kasap, denize düştü. Mehmet Öztel ise son anda iskele üzerindeki babaya tutunarak denize düşmekten kurtuldu.

Arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine polis, Sivil Savunma ve Sahil Güvenlik ekipleri geldi ancak sabaha kadar yapılan aramalara rağmen Senem Kasap bulunamadı. Sabah saatlerinde de devam eden aramalar yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle sadece kıyıdan yapılabildi. Olayın ardından ifadesi alınan arkadaşları da Senem Kasap'ı arama çalışmalarını gözyaşlarıyla izledi. Fındıklı Meslek Yüksekokulu'nda acı olay nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

Haberin Devamı

Bu arada dün arkadaşlarıyla Fındıklı'da bir kafeteryaya giden Senem Kasap'ın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri de ortaya çıktı. Genç kız, görüntülerde arkadaşlarıyla otururken ve kafeteryadan çıkarken görülüyor.

Olay anında iskele yakınında bulunan Hasret Özkan, “Bağırışlar üzerine iskeleye koştum. Arkadaşları bir köşede ağlıyordu. Yoğun dalga vardı. Denize baktık ama göremedik. Sonra polisler geldi” dedi. Arama çalışmalarının hava koşulları izin verdiği sürece devam edeceği belirtildi.

Muhammet KAÇAR- Tamer KARATAŞ/FINDIKLI (Rize), (DHA)