Gündem Unkapanı Köprüsü'nde facia gibi kaza: 3 ölü, 6 yaralı

Unkapanı Köprüsü'nde facia gibi kaza: 3 ölü, 6 yaralı

Paylaş
Unkapanı Köprüsü'nde facia gibi kaza: 3 ölü, 6 yaralı

Karşı yönlerden gelen 2 taksi kafa kafaya çarpıştı. Kazada 2 kişi öldü, 3'ü turist 6 kişi de yaralandı

Unkapanı Köprüsü üzerinde ters yöne giren taksi, faciaya yol açtı. Karşı yönden gelen başka bir taksiyle çarpışan araç, köprü korkuluklarına çarparak durabildi. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada 2 kişi öldü, 3'ü İtalyan turist, 6 kişi ise yaralandı. Kaza sırasında araçtan fırlayıp denize düşen taksici, yaklaşık 800 metre yüzerek karaya çıktı.

Haberin Devamı

Kaza, bugün saat 03.00 sıralarında Unkapanı Köprüsü'nde meydana geldi. Aksaray’dan Taksim yönüne giden Naim Çerci yönetimindeki 34 TJD 96 plakalı taksi, plastik dubalarla ayrılan yolda karşı şeride geçince Mehmet Akdemir yönetimindeki 34 TAA 23 plakalı taksiyle çarpıştı. Savrulan 34 TJD 96 plakalı araç, köprü korkuluklarına çarparak durabildi. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada yola fırlayan Naim Çerci ile hünez kimliği belirlenemeyen 40 yaşlarında bir erkek olay yerinde yaşamını yitirdi.

YARALI HALDE 300 METRE YÜZDÜ

Yaralılardan 3'ü İtalyan turist 5 kişi ambulanslara konurken, içlerinden birisi, Atilla Muslu Baş adlı taksicinin de köprü korkuluklarına çarpan araçta bulunduğunu söyleyince panik yaşandı. Polis, Atilla Muslu Baş'ın denize düşmüş olabileceği ihtimali üzerine Sahil Güvenlik'ten yardım istedi. Arama çalışması başlatan Sahil Güvenlik ekipleri, tüm çabalara karşın Atilla Muslu Baş'a ulaşamadı. Bir süre sonra telsiz anonsundan, Atilla Muslu Baş'ın kaza sonrası yaralı olarak yüzerek yaklaşık 800 metre mesafedeki Kasımpaşa sahiline çıktığı, buradan da kendisine yardım edenler tarafından Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğü bilgisi geldi.

Haberin Devamı

Yaralılardan Mehmet Akdemir ve Muhammet Şişman Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma, İtalyan turistler Rosellarol Brunaccı, Renoto Rugiero ile Pasparale Raffella ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

O TAKSİCİ KONUŞTU

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, yaşamını iki kişinin cesedi ise Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Taksinin camından fırlayarak denize düştükten sonra yüzerek ulaştığı kıyıda hayatı kurtulan taksici Atilla Muslu Baş'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sağlık durumu iyiye giden Baş'a arkadaşlarının ölümü henüz söylenmedi. Atilla Muslu Baş'ın kullandığı taksinin sahibi İdris Kurt , Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma hastanesi önünde açıklama yaptı. Baş ile konuştuğunu belirten Kurt, "Gece 02.00'da paydos etmek üzereyken telefon geliyor. Bunun üzerine Aksaray'dan müşterilerini almaya gidiyor. Müşterileri almış giderken yol buz yapmış ki ben gittiğimde de yol hakikaten buz kaplıydı. Araç kayıyor ve karşıdan gelen araba ile kafa kafaya çarpışıyorlar. Benim arabanın ön tamponu tamamen köprünün çıkışındaydı.Yalnız, karşıdan gelen araba da çok süratliymiş" dedi.

KORKUDAN ASKERİ BÖLGEYE GİREMEYİP YÜZMÜŞ
Kurt, Baş'ın nasıl kurtulduğunu ise şöyle anlattı: " Denize düşmesiyle ilgili kendisiyle konuştum. Askeri bölge olduğu için bir ara baktım ama giremedim diyor. Tekrar kendisini denize atmış. Bu sefer bir ışık görmüş. Işığa doğru yüzerek gitmiş. Oradan kendi mi çıktı yoksa askerler mi çıkarttı, bunu kendisi de bilmiyor. Ama bildiğim bir tek şey var, bu havada bu şartlarda 700-800 metre yüzmek gerçekten mucize"

Haberin Devamı

Süleyman KAYA- Sefa KIDIK - Ümit TÜRK / İSTANBUL, (DHA)