Magazin Ünlü aktöre bir darbe daha

Ünlü aktöre bir darbe daha

Paylaş
Ünlü aktöre bir darbe daha

Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi, ABD'li aktör Kevin Spacey hakkındaki ortaya çıkan çocuk tacizi suçlamasının ardından aktöre gelecek ay vermeyi planladığı yaşam boyu başarı ödülünü geri çektiğini duyurdu

İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, 58 yaşındaki Spacey'nin 1986 yılında o sırada 14 yaşında olan Amerikalı aktör Anthony Rapp'i taciz ettiğine dair iddiaların ortaya çıkmasının ardından akademi gelecek ay New York'ta düzenlenecek Emmy Ödülleri'nde Spacey'e verilmesi öngörülen "Uluslararası Emmy Kurucuları Ödülü"nün iptal edilmesine karar verdi.Akademiden yapılan açıklamada, "yaşanan yeni hadiseler ışığında" Spacey'e verilmesi planlanan onur ödülünün iptal edildiği duyuruldu.

DİZİSİ YAYINDAN KALDIRILDI


Öte yandan Netflix, Spacey'nin başrolde olduğu "House Of Cards" adlı dizinin yayından kaldırdığını duyurdu. Yapım firması dizinin yeni sezon bölümlerinin çekimine başlanmayacağını bildirdi. Aktör Rapp, önceki gün Spacey'nin 31 yıl önce, 14 yaşındayken kendisini evinde taciz ettiğini ileri sürmüştü.

TACİZ İDDİLARININ ARDINDAN EŞCİNSEL OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI


Spacey, Rapp'in iddiaları sonrası açıklamada olayı hatırlamadığını iddia etmiş ancak alkol etkisindeyken yapmış olabileceği hatalı davranışlardan ötürü özür dilemişti.

Spacey ayrıca açıklamasında eşcinsel olduğu ve uzun yıllar cinsel kimliği konusunda karmaşa yaşadığını ifade etmişti. Aktörün cinsel kimliğini taciz eyleminin gerekçesi gibi sunması kamuoyunda tepkilere sebep olmuştu.

Kevin Spacey kimdir?


Kevin Spacey 26 Temmuz 1959’da New Jersey’ de doğdu. İki kere Oscar ödülü kazanmış Amerikalı tiyatro ve sinema oyuncusu ve yönetmen.

Kevin Spacey Fowler, teknik yazar olan Thomas Geoffrey Fowler ve sekreter olan Kathleen (Spacey)’in üçüncü çocukları olarak South Orange, New Jersey’de doğmuştur. FOX News tarafından Amerikan Nazi Partisi üyesi olmakla suçlanan babası genellikle işşiz kalırdı, bu durum da ailenin sık sık taşınmasına sebep olurdu. Aile nihayet 1963 yılında Güney Kaliforniya’ya yerleşebilmiştir. Spacey Kaliforniya’da büyümüştür.

Kariyeri


Televizyon ve sinema filmlerinde yardımcı oyunculuk yapmaya başlamadan önce kariyerine 1980’lerde tiyatro oyuncusu olarak başladı. 1990’larda oynadığı fimlerle büyük beğeni kazandı. 1995 yılında rol aldığı Olağan Şüpheliler filmindeki performansı ile en iyi yardımcı erkek oyuncu oscarını kazanarak kariyerinin zirvesine çıktı. Bu başarıyı 1999 yılında Amerikan Güzeli filmindeki sıradışı oyunculuğu takip etti ve bu filmi ile En iyi Erkek Oyuncu oscarını kazandı. Spacey, Se7en, Pay It Forward, The Usual Suspects, L.A. Confidential ve Superman Returns gibi iz bırakan birçok Hollywood filminde rol almıştır.

18 Mart 2011’de, Netflix dizisi House of Cards’da Frank Underwood rolü için adı duyuruldu. 2013’te 65. Primetine Emmy Ödülleri’nde Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Emmy Ödülü’ne aday gösterildi. Bu bir internet televizyonu dizisi için ilkti. En sonunda 72. Altın Küre Ödülleri’nde drama dizileri için en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı ve 21. SAG Ödülleri için 2. sezondaki performansıyla SAG’ın Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne aday gösterildi.

AA


Kevin Spacey eşcinsel olduğunu açıkladı


Netflix, taciz suçlamalarının ardından 'House of Cards'ı bitireceğini açıkladı

Haberin Devamı