Gündem İş adamı Seyitoğlu FETÖ’den tutuklandı

İş adamı Seyitoğlu FETÖ’den tutuklandı

Paylaş
İş adamı Seyitoğlu FETÖ’den tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş adamı Serdar Seyitoğlu tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Seyitoğlu’nun hakimlik sorgusu tamamlandı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Seyitoğlu’nu "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Gülen’den "ödül" Savcılığın sevk yazısında, Serdar Seyitoğlu’nun, Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava şirketinin ortağı ve genel müdürü olduğu belirtilerek, şüphelinin "himmet" adı altında iş adamlarından para toplayıp örgüte aktardığı ve toplanan paraların büyük rakamlara ulaşması nedeniyle örgüt elebaşısı Fetullah Gülen tarafından kendisine ödül olarak plaket, takke, seccade ve tespih gönderildiği kaydedildi. Şüphelinin amcası ve şirket ortaklarından iş adamı Mustafa Seyitoğlu’nun da aynı FETÖ soruşturması dosyasından tutuklandığı anımsatılan yazıda, Serdar Seyitoğlu’nun ifadesinde örgütsel bağlarını ve eylemlerini anlatmaktan imtina ettiği, etkin pişmanlıktan faydalanmak istemediği yer aldı.

Sevk yazısında, bu nedenlerle Serdar Seyitoğlu’nun atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi taşıdığı belirtilerek, tutuklama nedeninin bulunduğu aktarıldı.

AA