Gündem Ünlü işadamı Duran Akbulut hayatını kaybetti

Ünlü işadamı Duran Akbulut hayatını kaybetti

Paylaş
Ünlü işadamı Duran Akbulut hayatını kaybetti

1994 yılından bu yana Büyük Kulüp'ün yönetim kurulu başkanlığını yapan Duran Akbulut (80), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Duran Akbulut için düzenlenecek cenaze törenine ilişkin kulüp yönetiminin toplantı yaptığı öğrenildi

Duran Akbulut'un yaklaşık 1 yıldır akciğer kanseri tedavisi gördüğü öğrenildi. Akbulut için düzenlerecek cenaze törenine ilişkin ayrıntıların bir kaç saat içinde belli olması bekleniyor.


23 YILDAN BERİ KULÜP BAŞKANI


Duran Akbulut, 1974 yılından bu yana Büyük Kulüp Derneği'nin yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. Son 23 yıldan bu yana da yönetim kurulu başkanı olarak görev aldı. Duran Akbulut aynı zamanda Ülker Bisküvi'nin de Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.



Büyük Kulüp Derneği'nin temeli, 1882 yılında İngiliz Elçisi Sir Alfred Sandison'un tarafından atıldı.




DURAN AKBULUT KİMDİR?


1937 yılında Sivas’ın Suşehri kazasında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas “Suşehri’nde” tamamlayarak, İstanbul’a geldi. 1959 senesinde ticarete atılarak” Goya” mağazalarına ortak oldu.

1970’lerde Cankurtaran Holding Bünyesinde Esem, Roventa, Adidas Şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği, Aymasan A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı, Adidas ve Esem şirketlerinde 28 yıl ortaklık yaptı.

1983’de Futbol Federasyon üyeliği,1978 senesinden 1994 senesine kadar Büyük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu üyeliği, iki sene de ikinci başkanlık yaptı.

1996 senesinden itibaren 16 senedir Büyük Kulüp Derneğinde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevindedir. Duran Akbulut evli ve iki erkek çocuk babasıdır.