Cumartesi Postası Ünlü köşkte yemek keyfi

Ünlü köşkte yemek keyfi

Paylaş
Ünlü köşkte yemek keyfi

Türk filmlerinin unutulmaz mekanı olan Fenerbahçe sahilindeki Happy Moons'da yemek yemeye ne dersiniz?

Haber: Merve Özaytekin

mozaytekin@posta.com.tr

Şöyle bir hafızanızı yoklayın, yok öyle çok eskilere değil, Türkan Şoray’ın başrolde olduğu filmlere dönün. O filmlerde esas kız Türkan Şoray ya sevgilisinden ayrılır gözyaşlarıyla köşkün merdivenlerini iner, ya da aldığı haberi çevreye duyurmak için mutluluktan havalara uçarak yine hepimizin aşina olduğu o merdivenlere yönelir. İşte Türk filmlerinin unutulmaz mekanı o köşk, İstanbul Fenerbahçe’de sahilde yer alıyor.

O günlerden bugünlere çok şey değişti. Artık orası Türk filmlerinin çekim yeri değil ama çok lezzetli yemeklerin servis edildiği, ağırlıklı olarak Meksika mutfağından örneklerin sunulduğu ‘Happy Moons’ adlı bir restoran. Geçen yıllara rağmen aynı güzelliğini koruyan köşkün hikayesi II. Abdülhamit dönemine kadar uzanıyor. Zamanında padişahın terzisinin kızının köşkü olan bu yapı bugünlerde her yaştan insanın keyif yaptığı, lezzetli yemekler yediği, içkiler içtiği bir mekan...

Büyük porsiyonlar ve uygun hesap

Happy Moons aslında çok yeni bir mekan değil. Anadolu yakasında oturanların birçoğu Şaşkınbakkal’daki, kimi de Kadıköy’deki şubeden Happy Moons’u tanıyor. Ancak restoranın şansı Fener Kalamış Caddesi-Ulaş Apartmanı’nın altında açtığı şubeyle dönmüş. Çünkü Fenerbahçeliler kısa sürede buranın müdavimi olmuş. Ancak bir süre sonra ‘Happy Moons’ buradan taşınmış. Çünkü apartmanın yıkılmasına karar verilmiş. Ardından da bugün hizmet verdiği köşke yerleşmiş. Meksika mutfağı ağırlıklı yemekler yapan Happy Moons’u yabancı bir marka zannediyor olabilirsiniz. Ama öyle değil!

Restoranın kurucusu 35 yaşındaki Hüseyin Aymutlu. Üstelik sıfırdan başlayıp patronluğa yükselen birisi. Hüseyin Aymutlu hayatını şöyle anlatıyor: “16 yaşından beri restorancılık yapıyorum. Bu mesleğe daha çocukken komilikle başladım. Ardından Kalkhedon, Cafe Cadde, Planet, English Pub gibi birçok yerde çalıştım. Askere gitmeden önce restoran açmak gibi bir hayalim yoktu. Döndüğümde bu işi yapabilecek güveni kendimde buldum ve 1999’da Kadıköy’de 50 metre karelik bir yer aldım. Gençlere yönelik bir yer yapmaktı hayalim. Hem büyük porsiyonları olacaktı hem de hesaplı bir yer diye anlatılacaktı”.

Zamanla Kadıköy’deki mekanların birbirine benzediğini gözlemleyen Hüseyin Bey, yerini farklı bir konseptte yenilemeye karar verir. Ne yapsam diye düşünürken Simpsons Ailesi adlı çizgi filmi seyreder. İşte her şeyin çıkış noktası bu olur. Simpsons’ların yemek yediği mutfaktan çok etkilenen Hüseyin Bey, restoranını da tıpkı Simpsons Ailesi’nin mutfağı gibi dekore eder. Restoranın yerlerine siyah-beyaz karolar yaptıran Hüseyin Aymutlu, Happy Moons ismini bularak logosunu da kendi geliştirir. Kadıköy’de kısa sürede fark yaratır, bu arada menüye de el atar. Ünlü bir Meksika restoranının aşçılarıyla anlaşır ve onları transfer eder!

Sadece sosları tatmak için bile gelen var

Kadıköy’deki yerine sığamayan Happy Moons, gelen talep üzerine 5 yıl sonra Bağdat CaddesiŞaşkınbakkal’da bir şube açar. Bu sefer daha profesyonel bir ekiple çalışmaya karar veren Hüseyin Bey, bir mutfak danışmanıyla anlaşıp menüdeki çeşitliliği 110’a çıkarır. 2006 yılında Fenerbahçe’ye de bir şube açan Hüseyin Aymutlu: “Menü Meksika yemekleri ağırlıklı olsa da, menüyü her gelenin kendine göre bir şeyler bulmasını isteyerek zenginleştirdik. Ve Türk damak tadına uygun olmasını sağladık. Yemeklerin yanına koyduğumuz sosları bol tuttuk. Yemeklerin yanına, acı sevenler için acı sos, tatlı sevenler için tatlı soslar koyduk. Sadece soslarımızın ününü duyup bize gelip yemek yiyenler çıkıyor” diyor. Geçtiğimiz aylarda Fenerbahçe’deki köşke taşınan Happy Moons’un tarihini merak edenler için köşkün hikayesini de şöyle anlatıyor Hüseyin Bey:

II. Abdülhamit’e 1890’lı yıllarda kıyafetlerini dikmek için Fransa’dan Hollanda asıllı bir terzi getiriliyor. Fakat terzi gelmeden önce “Bana ve üç kızıma Fenerbahçe’de bir köşk, Beyoğlu ve Nişantaşı’nda da bir yer istiyorum” diyor. Bunun üzerine İtalyan mimarla anlaşılıyor ve köşkler Fenerbahçe sahile yaptırılıyor. Fakat terzi padişaha kumaş için gittiği İsviçre seyahati sırasında vefat ediyor. Bu köşk de Kayserili bir aileye kalıyor. Daha sonra uzun yıllar Türkan Şoray’ın filmleri burada çekiliyor.

Retro tarzda dekore edilen Fenerbahçe’deki bu yeni yerde artık meşhur Meksika dürümü fajita’dan hamburgere, tortilla ekmeği arasında yapılan sandviçlerden, tatlılara kadar ne ararsanız var. Happy Moons’da gün kahvaltıyla başlıyor. İsteyen kahvaltı tabağı, dileyen omlet, menemen ya da bal kaymak yiyebiliyor. Tostlar da menüde yerini alıyor. Meksika’nın çok sevilen yemeklerinden quesadilla da gelenlerin tercih ettiği lezzetlerden. Quesadilla tortilla ekmeği arasında tavuk, et ve sebze konularak yapılan sandviçin yanında tavuklu, etli fajitasları, çeşit çeşit makarnaları bulunuyor.

Ayrıca menüye diyet yapanlar için de bir bölüm eklenmiş. Buradan salata, düşük kalorili sebze yemekleri ya da ızgara çeşitleri arasından seçim yapabilirsiniz. Happy Moons çocukları da unutmamış. Onların damak tadına hitap edecek ufak ve doyurucu yemekler de var. Yemeğin sonunda tatlı olarak mekanın spesiyali chocolate mud pie’dan da tadın. Happy Moons’ta aradığınız içki ve kahve çeşitlerini de bulabilirsiniz.

Tel: (0216) 550 05 00

2

Haberin Devamı