Gündem Ünlü profesör diz çöküp yalvardı

Ünlü profesör diz çöküp yalvardı

Paylaş
Ünlü profesör diz çöküp yalvardı

3.5 yaşındaki çocuğa, muayene etmeden 3 doz narkoz verdiği iddia edilen bir profesör hekim, ailenin önünde diz çöküp 'şikâyet etmeyin' diye yalvardı

Türkiye ’nin ünlü profesörlerinden Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in sebep olduğu trajedi bir fotoğraf karesinde dondu. Türkiye’de çocuk nörolojisi konusunda uzman isimlerden sayılan Sabiha Keskin'in; babası İlhan ve annesi Çiçek Kaba tarafından 'konuşma bozukluğu' sebebiyle kendisine getirilen 3,5 yaşındaki Yiğit Cem’in ölümüne sebep olduğu iddia edildi.

TGRT televizyonunda yer alan habere göre; 3,5 yaşındaki çocuğa 3 doz narkoz vererek ölümüne yol açtığı ileri sürülen Keskin, şikayet etmemeleri için ailenin Şirinevler'deki evine giderek yalvardı.

'ÖLDÜRÜP KUCAĞIMIZA VERDİLER'

Baba İlhan Kaba, olayı şöyle anlattı: “Uzun süredir 'konuşma bozukluğu' olan çocuğumun tedavisini yaptırmak üzere Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Burada 'Yüzde 40 kişilik bozukluğu' teşhisi konularak EEG testlerinin yapılmasının ardından tedaviye başlanabilir denildi. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Yiğit Cem'i, Eyüp'te bulunan Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin Çocuk Sağlığı ve Danışma Merkezi'ne götürmeye karar verdik. Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, çocuğu muayene etmeden bir bakışta, 'Yiğit Cem'de hiperaktivite var. Bir de EEG testi yapalım bakalım nasıl sonuç alacağız?' dedi. EEG testi için narkoz yapılması gerektiğini söyledi. Ağızdan bir doz ilaç verdi. Yarım saat sonra çocuk uyumayınca ağızdan bir doz daha ilaç verdi. EEG için çocuğun uyumasının şart olduğunu söyleyerek, makattan çocuğa bir de iğne yaptı. Daha sonra EEG testini yaptı. Testin ardından, 'Merak etmeyin çocuğunuz bugün uyur, yarın kalkar. Uyumasının hiçbir zararı yok. Siz de uykunuzu almış olursunuz' diyerek bizi eve gönderdi. Tabii bu muayeneden 450 lira ücret aldılar. Daha sonra, Şirinevler'deki evimize giderken, kucağımda uyumakta olan çocuğum kusmaya başladı. Eve geldiğimizde, çocuğumuzun renginin değiştiğini fark ettik. Tırnaklarında ve dudaklarında morarma başladı. Panikledik. Hemen Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürdük. Burada müdahale ettiler. Çocuğumuzun vefat ettiğini, yapılacak bir şey olmadığını söylediler. Sapasağlam çocuğumu öldürüp kucağımıza veren bu profesörden şikayetçiyim.”

GECE YARISI ZİYARETLE İKİNCİ ŞOK

Trajik olay yüzünden yıkım yaşayan Kaba ailesi, ikinci bir şokla sarsıldı. Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, kocası Dr. Tolga Keskin ile çocukları ölen ailenin evine gece yarısı 01.30'da giderek anne Çiçek Kaba'nın önünde diz çöküp dakikalarca yalvardı. Aile yakınlarının tepkilerine aldırmadan, “şikayet edilmemesi” için anne ve babayı ikna etmeye çalıştı. Sağlık Bakanlığı da olayın ortaya çıkmasının ardından, Prof. Keskin hakkında soruşturma başlattı.

ANNE, TEKLİFE TEPKİ GÖSTERDİ


Profesör Dr. Sabiha Paktuna Keskin, ailenin evine doktor eşi Tolga Keskin ile gitti. Çift, dakikalarca dil döktü. Ama anne, teklife tepki gösterdi.

Radikal