Magazin Ünlü sanatçı hayatını kaybetti!

Ünlü sanatçı hayatını kaybetti!

Paylaş
Ünlü sanatçı hayatını kaybetti!

"Ormancı" türküsünün bestecisi Nazmi Yükselen, tedavi gördüğü Milas'taki özel bir hastanede 89 yaşında hayatını kaybetti

İzan Özel Sağlık Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İbrahim Özman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Devlet sanatçımız Nazmi Yükselen'in yoğun bakımda tedavisi sürüyordu. Yaklaşık iki ay önce hastanemize geldi. İyileşmesi umuduyla rehabilite çalışması yapılıyordu. Cuma günü genel durumu ağırlaşınca tekrar yoğun bakım ünitesine alındı. Solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti" diye konuştu.

Nazmi Yükselen kimdir?

1926 yılında Milas'ta doğdu. İlk ve orta okulu Milas'ta okudu. 1948 yılında İstanbul radyosunun açtığı sınavı kazanarak, "Halk Türküleri" sanatçısı oldu. Daha sonra Ankara radyosuna geçti ve Muzaffer Sarısözen'in yönettiği "Yurttan Sesler Korosu"nda "misafir sanatçı" olarak çalıştı. Sahne çalışmaları da oldu. 1958-1962 yılları arasında İzmir radyosunda çalıştı. 1974 yılında Milas'a geldi. 42 adet plak doldurdu. Üç filmin dublaj müziğini yaptı. 1982'de Kültür Bakanlığı tarafından devlet sanatçısı seçildi.

Haberin Devamı