Gündem Ünlü sanatçının mirası mahkemelik oldu

Ünlü sanatçının mirası mahkemelik oldu

Paylaş
Ünlü sanatçının mirası mahkemelik oldu

Bodrum'da geçen 3 Nisan'da 87 yaşında hayatını kaybeden Türk sanat müziği sanatçısı Nigar Ulurerer'in mirasını iki yeğeninden birine bıraktı. Bunun üzerine Uluerer'in erkek kardeşi Nurettin Uluerer vasiyetin iptali için dava açtı

Bazı filmlerde de rol alan, Türk sanat müziği sanatçı Nigar Uluerer, geçen 3 Nisan’da solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Bodrum Hayvan Hakları Derneği üyesi olan ve Ortakent-Yahşi Beldesi’ndeki villasında çok sayıda köpek beslemesiyle de tanınan Uluerer, Gümbet Karaburgaz Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Yaşamının son 26 yılını Bodrum’da geçiren Uluerer, ölümünden kısa bir süre önce hazırlattığı vasiyetiyle yaklaşık 300 bin lira değerindeki villa, otomobil ve bankadaki 20 bin lirasını tek kardeşi 85 yaşındaki Nurettin Uluerer yerine onun iki çocuğundan biri olan 53 yaşındaki Mehmet Uluerer’e bıraktı. Miras, Nurettin Uluerer ile oğlu Mehmet Uluerer’i karşı karşıya getirdi.

Haberin Devamı

Nurettin Uluerer, ablasının vasiyetinin iptali için Bodrum 1’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. İstanbul’da yaşayan Mehmet Uluerer, babasının halasını vasiyetinin iptali için dava açtığını öğrenince şaşırdığını belirterek, "Halam ile babamın arası yaklaşık 30 yıl gibi bir süredir açıktı. Babam, cenazesine de gelmemişti. Halama, hastalığında da da eşim Ayşe ile birlikte elimizden geldiğince bakmaya gayret gösterdik. Halam mirasını bana bıraktığı için işlemlere başladığımız sırada, babamın ’vasiyetin iptali’ için dava açtığını öğrendik. Önümüzdeki ay ilk duruşması yapılacak dava sonuçlanmadan daha fazla konuşmak doğru olmaz" dedi.

Yaşar ANTER/DHA