Magazin Ünlü şarkıcı Naşide Göktürk hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Naşide Göktürk hayatını kaybetti

Paylaş
Ünlü şarkıcı Naşide Göktürk hayatını kaybetti

Bir süredir kanser tedavisi gören ve 6 Ağustos itibariyle genel durum bozukluğu nedeniyle hastaneye kaldırılan Naşide Göktürk hayatını kaybetti. Göktürk bugün toprağa verilecek

Söz yazarı, besteci, yorumcu Göktürk'ün tedavi gördüğü Acıbadem Bodrum Hastanesi Sorumlu Hekimi Tıbbi Onkolog Dr. Hilmi Ege tarafından yapılan açıklamada, sanatçının yaklaşık 1 yıl önce akciğer kanseri teşhisiyle tedaviye alındığını ve hastanelerine genel durum bozukluğu nedeniyle geldiği belirtildi.

Ege şu açıklamayı yaptı. “Yaklaşık 1 yıl önce akciğer kanseri teşhisiyle tedavi altına alınan Naşide Göktürk, hastanemize genel durumundaki bozukluk nedeniyle geldi. İleri evre kanser hastalığıyla mücadele eden değerli sanatçımız Naşide Göktürk’ü, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef ki kaybettik. Tüm sevenleri gibi bizler de değerli sanatçımızın vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduğumuzu ifade eder, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz” dedi.

NAŞİDE GÖKTÜRK BİTEZ'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Naşide Göktürk bugün toprağa verilecek.

Söz yazarı, besteci ve yorumcu Göktürk'ün 20 yıllık arkadaşı ve "Çocukluğumu Uçuruyorum" isimli son albümünün yapımcısı Niran Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanatçının cenazesinin Bitez'de Adliye Camisi'nde, bugün ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceğini söyledi.

Ünsal, 51 yaşındaki sanatçının kaybından dolayı ailesine ve sevenlerine sabır dileyerek, "Biz seni kaybetmedik. Sen eserlerinle her daim
yaşayacaksın. Hayat, can dostum Naşide Göktürk'ü kaybetti. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Naşide Göktürk Kimdir?

1 Nisan 1965 doğumlu olan Naşide Göktürk, şair, söz yazarı, besteci ve yorumcudur. “Yüreğim Rehin” isimli ilk şarkısı ile sanat camiasına giriş yapan Göktürk, daha ilk yıllarında şöhretin zirvesine ulaştı.

Çocukluk yıllarını Büyükada’da geçiren sanatçı, yazarlık hayatına çok küçük yıllarda başlamış. Hayatının bir döneminde muhasebecilik ile uğraşmış, dada sonra Ankara’da küçük bir kafe işletmiştir.

1990’lı yıllarda ilk albümünü piyasaya sunmuştur. Kısa süre içinde büyük bir üne kavuşan usta sanatçı, Türk sanat camiasında önemli bir yer edinmiştir. Usta sanatçı yakalandığı kanser hastalığı nedeni ile uzun bir süredir tedavi görmüştü.

Haberin Devamı