Magazin Ünlü tenor Aysev, tüp mide ameliyatı oldu

Ünlü tenor Aysev, tüp mide ameliyatı oldu

Paylaş
Ünlü tenor Aysev, tüp mide ameliyatı oldu

Opera sanatçısı Hakan Aysev, 'tüp mide' olarak bilinen mide küçültme ameliyatı oldu. Sağlığına kavuşan ve hızla kilo vermeye başlayan Aysev, "Ameliyatın üzerinden kısa bir süre geçmesine karşın kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum" dedi

Hakan Aysev 148.5 kiloya ulaşınca bir süre önce, bugüne kadar 400’ün üzerinde ’tüp mide’ ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Metin Karadeniz ile görüştü. Karadeniz, İzmir’deki Özel Medifema Hastanesi’nde Aysev’e ’tüp mide’ ameliyatı uyguladı.

Ayağa kalkan ve normal hayatına dönen Aysev hastane ve doktoruna teşekkür ziyareti yaptı. Aysev, "Yoğun konser programım arasında tesadüfen oluşan 1 aylık boşlukta hiç tereddütsüz ameliyat masasına yattım. Nekahat dönemim sorunsuz geçti. Bugüne kadar kilolarımla barışık yaşadım. Fakat son dönemde yataktan yorgun kalkmak, uyku apneleri, sürekli terleme vb. pekçok problem yaşıyordum. Sosyal hayatı çok sevmeme rağmen bunlar benim içime kapanmama neden oldu. Bu yüzden de bu ameliyata karar vermem çok zor olmadı. Ameliyat sonrası gerçekten tüm bu sıkıntılarımdan kurtuldum. Daha rahat hareket etmeye başladım. Kullandığım pekçok ilacı bıraktım. Sürekli yemek düşünmüyorum. Gerçekten yeniden doğdum diyebilirim. Kısa süre sonra spor yapmaya da başlayacağım" dedi.

Obezitenin çok önemli bir sağlık sorunu olduğunu dile getiren Opr. Dr. Metin Karadeniz de "Hakan Bey gibi aşırı kilolu, morbit obezite denilen rahatsızlığa sahip olan hastaların diyetle veya sporla kilo vermeleri çok zor. Bu yüzden bu hastalara biz mide ameliyatlarını öneriyoruz. Hakan Aysev’in ameliyatla midesinin yüzde 75’lik bir kısmını aldık. Şimdi hasta daha az yemek yiyerek doyuyor. Bir de iştah hormonun salgılandığı bölgeyi aldığımız için iştah azalıyor. Son 12-13 yıldır ’tüp mide’ ameliyatlarını sıklıkla uyguluyoruz. Geçtiğimiz 9 ay boyunca tam 250 ameliyat yaptık. Ameliyat sonrasında hastalar fazla kilolarının yüzde 70-80’ini bir yıl gibi bir sürede veriyor" dedi.

İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı