Mehmet Coşkundeniz Ünlüler neden evleniyor?
HABERİ PAYLAŞ

Ünlüler neden evleniyor?

Haberin Devamı

Ünlüler dünyasında boşanmalar artınca geçen hafta “Ünlüler neden boşanıyor?” başlıklı bir yazı yazmıştım (yazıyı www.posta.com.tr adresinde bulabilirsiniz). Evet ne yazık ki o pırıltılı dünyada evli kalmak çok da kolay olmuyor. İyi de neden evleniyorlar? “Ünlülerin de evlenmeye hakkı yok mu kardeşim?” dediğinizi duyar gibiyim. Evet gerçekten hakkı olduğu için evlenen var da, bir de başka sebeplerle evlenen ünlüler var. İşte o sebepler...

1-YILDIRIM AŞKI

Genellikle dizi, film, konser gibi aynı ortamda çalışan ünlüler arasında ortaya çıkan durum. Uzun saatler birlikte olunca aralarında yakınlaşma kaçınılmaz oluyor. Sonra bu yakınlaşma aşka dönüşüyor. Aşık olduktan bir süre sonra da evleniyorlar. Aslında en doğal evlenme sebebi de bu. Buna örnek olarak 80’ler dizisinin setinde tanışıp evlenen Ceyhun Fersoy-Begüm Öner çiftini gösterebiliriz

2-HAMİLELİK ETKENİ

Ünlüler henüz flört aşamasında hamile kaldıklarında bir karar vermek zorunda kalıyorlar. Ya o bebeği aldıracaklar ya da evlendikten sonra doğuracaklar. Malum, Türkiye’de evlilik dışı çocuğa pek hoş bakılmaz. Bu yüzden aslında pek de akıllarında yokken nikah masasına oturmak zorunda kalıyorlar. Bunun en yakın örneği Gülşen. Ozan Çolakoğlu ile 5 yıllık beraberliklerinin ardından haziranda evlenen Gülşen nikah defterine imza atarken 3 aylık hamileydi.

3-DİĞER MECBURİYETLER

Örneğin uzun süreli ilişki. Ünlü çiftimiz uzun süredir birliktedir, ayrılmak da istemiyordur. Ama evlenmezlerse bu iş sonunda ayrılığa gidecektir. Bu yüzden nikah masasına oturmayı tercih ederler. Fettah Can’ın 8 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Cansu Kurtçu ile evlenmesi gibi. Bir başka mecburiyet de sürekli “Ne zaman evleniyorsunuz?” diye sorulması. Artık bu sorudan bıkıp imzayı atıveriyorlar.

4-HAYRAN BASKISI

Mümkün mü? Evet mümkün. Bazen ünlülerin fanları onları birbirlerine öyle çok yakıştırıyor ki; çiftimizin evlenmekten başka şansı kalmıyor. Aslında tabii ki aralarında bir yakınlaşma, hatta ilişki var. Ama o baskı olmasa belki hiç evlenmeyecekler ya da çok daha geç dünya evine girecekler. Bergüzar Korel ile Halit Ergenç’in evliliğini buna örnek gösterebiliriz.

5-MERAKTAN EVLENENLER

Zaten ünlü. Hayatta neredeyse her şeyi tatmış. “E bir de evlenivereyim” diyor. Tabii evliliğin aslında çok ciddi bir durum olduğunun farkında değil. Nitekim Özge Ulusoy’un Ferruh Taşdemir ile 1 günlük evliliği buna örnek. Oyuncu Pelin Sönmez’in Cengiz Çolak ile yaptığı 45 gün süren evliliği de bunun bir başka örneği.

6-PROJE EVLİLİK

Ünlünün ününe ün katmak için menajeri, ailesi ya da başka akıl verenleri tarafından yaptırılan evlilik. O ünlüye eş, özenle seçiliyor. Fazla zarar vermeyecek, işine de pek karışmayacak biri olmasına dikkat ediliyor. Bunun Türk magazin tarihindeki en büyük örneği, Sibel Can-Hakan Ural evliliğidir. Nitekim Sibel Can bu evlilikle ününe ün katmıştır.

7-REKLAM EVLİLİĞİ

Proje evlilikten farklı olarak ünlü çiftin birlikte kendilerini alanlarında zirveye taşıyacak evliliğine denir. Bu evlilik sayesinde çiftimiz hem kendilerinin reklamlarını yaparlar hem de adlarına çıkardıkları ürünlerin, hizmetlerin reklamlarını. Dünyanın görüp görebileceği en büyük reklam evliliği David-Victoria Beckham evliliğidir. Gerçi çift ısrarla reklam evliliği yaptığını yalanlıyor. E zaten bu yalanlama da o reklamın bir parçası.

8-ESKİ AŞKIN DEPREŞMESİ

Zamanında aşk yaşamışlar. Ama sonra bir şeyler olmuş ve ayrılmışlar. Derken birden o aşk depreşiyor, yeniden bir araya geliyorlar ve bu kez bu beraberliği nikah masasına taşıyorlar. İbrahim Tatlıses’in eski menajeri Damla Çakıcı ile yaşadığı gibi. Çift bugünlerde evlilik hazırlığında. Damla Çakıcı, İbrahim Tatlıses vurulduğunda yanındaydı. Hatta o da vuruldu. Ama sonra ne olduysa oldu, İbo hastanedeyken Ayşegül Yıldız ile evlendi. Ondan boşanınca da yeniden Damla Çakıcı’ya döndü.

9-ÖNCEKİ İLİŞKİYİ SİLMEK İÇİN

Bazı ünlülerimiz uzun ya da kısa süreli ilişkisi bittikten pek az bir zaman sonra birden evleniyor. Bunun nedeni, önceki ilişkiyi hem kendinin hem de hayranlarının zihninden silmek için. Ama tabii bunun ne kadar yarar sağladığı tartışılır. Buna en yakın örnek Sertab Erener-Demir Demirkan birlikteliği. Bu ikili Ekim 2014’te 18 yıllık beraberliklerini bitirdi. Sertab Erener Temmuz 2015’te, Demir Demirkan da Aralık 2015’te başkalarıyla evlendi.

10-ÇOCUK İSTEĞİ

Yaş artık ermiş kemale. Ünlümüz çocuk istiyor. Uygun bir eş bulunuyor. Evlilik tamamen çocuk sahibi olma isteğiyle yapılıyor. Tabii çocuk isteği, onların arasında aşk olmadığı anlamına gelmiyor. Ama biraz daha genç olsalar belki de evlenmeyecekler. Uzun yıllar bekar kalan Tarkan’ın, Pınar Dilek ile sürpriz bir şekilde evlenmesinin altında da çocuk isteği olduğu biliniyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder