Türkiye (Son Dakika) Ünlülerin çetesine 16 tutuklama

Ünlülerin çetesine 16 tutuklama

Paylaş
Ünlülerin çetesine 16 tutuklama

İzmir'de, çıkar amaçlı suç örgütü kurma iddiasıyla gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan 28 şüpheliden, 16'sı tutuklandı

Piyasada çeşitli kişilere borçları bulunan işadamlarının kendilerini tehdit eden bir grubun zorla tahsilat yaptığına yönelik şikayetleri üzerine, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri çalışma başlattı.

Ekiplerin, yaklaşık bir yıllık istihbarat ve teknik takip çalışmasının ardından, elebaşılığını M.K.’nin yaptığı çeteye, geçen salı günü eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İzmir, İstanbul ve Bursa’da yapılan operasyonlarda, aralarında dizi oyuncusu Erkan Petekkaya, organizatör Ahmet San ve lider konumundaki M.K.’nin de bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden, uygunsuz görüntülerinin bulunduğu CD ile tehdit edildiği iddia edilen Erkan Petekkaya ile Çeşme’de sahibi olduğu eğlence mekanında kiracı olan kişilerden para tahsilatı için yardım istediği ileri sürülen organizatör Ahmet San’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kıbrıs’ta gözaltına alınan Haluk Levent ise tutuklandı. Polisteki sorguları tamamlanan ve biri halen cezaevinde olan şüphelilerden aralarında çete lideri olduğu ileri sürülen M.K. ve iki kadının da bulunduğu 28 kişi dün, adliyeye sevk edildi.

Yaklaşık 20 saate yakın süren sorgulama sonucunda şüphelilerden M.K.’nin de aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı.

Turaç TOP/DHA

Haberin Devamı